Talvilomatekemistä Porissa

Onko sinun valintasi pulkkamäki vai museo? Vai kaipaatko kenties rentouttavaa viikonloppua farmilla? Kokosimme yhteen mielenkiintoiset tärpit talviloman viettoon Porissa.

Talviliikunnan monet mahdollisuudet

Kaiva esiin pulkka, liukuri tai rattikelkka ja lähde kokemaan talven riemuja Yyterin pulkkamäessä. Vai olisiko sittenkin hiihtolenkki merimaisemissa? Eväät nautitaan tietysti nuotion ääressä.  

Myös Porin metsässä on mahtavat hiihtomahdollisuudet. Laduilla voi hiihtää molemmilla tyyleillä ja säilötyn lumen sekä tykkilumen avulla rakennettu latu onkin erinomaisessa kunnossa.

Luistelua yli 20 kentällä

Olitpa sitten tuleva Ässien hyökkääjä, kaunoluistelun kultamitalisti tai ensikertaa luistimet jalkaan laittava, Porissa pääset toteuttamaan itseäsi. Luistelijoita hemmotellaan yli 20 kentällä ympäri Poria ja lisää avataan jatkuvasti! 

Lue lisää Porin alueen talviliikuntamahdollisuuksista artikkelistamme.

 

Pulkkamäessä oranssitakkinen pulkalla laskija
Yyteri talvella, by Visit Pori / Tomi Glad

 

Tekemistä ja kokemista Koivuniemen Herran farmilla

"Ihan maalla" -lomapaketti on koko perheen 2 vuorokauden landeviikonloppu täyshoidolla. Maalaiselämyksessä eläinkavereita ja monipuolista tekemistä farmilla ja saunomista suolammen rannalla. Herkkuhetkessä lätynpaistoa nuotiotulilla. Majoittuminen maalaishotellin kamareissa tai Vanha navetta hostellissa.

 

Museoita moneen makuun

Porin museotarjonta on laaja ja lapsiystävällinen. Tutustu lasten kanssa ainakin Luontotalo Arkkiin ja Satakunnan museoon!

Satakunnan museo

Vuoden 2019 museoksi valittu Satakunnan museo kertoo kolmessa kerroksessa menneiden ja nykyisten sukupolvien Satakunnasta. Elon merkkejä perusnäyttelyssä riittää nähtävää, tutkittavaa ja tekemistä koko perheelle.

Elon merkkejä -perusnäyttelyssä on esillä pieniä ja suuria ystävyys- ja rakkaustarinoita Ystävyyden ja rakkauden polulla tiistaista sunnuntaihin 15.-20.2.2022. Keskiviikkona 16.2. on mahdollista myös osallistua opastetulle kierrokselle.

Luontotalo Arkki

Luontotalo Arkin perusnäyttely esittelee Satakunnan luontoa ja näyttelyn maakunnallisia erikoisuuksia edustavat mm. Säpin saari mufloneineen ja suurpedot karhunpesineen.

Taidemuseo

Porin taidemuseo on Maire Gullichsenin aloitteesta vuonna 1981 perustettu nykytaiteen museo, joka esittelee kotimaisen ja kansainvälisen taiteen uusimpia virtauksia.

Rosenlew museo

Aittaluodossa perinteisen tehdasalueen kupeessa pääsee tutustumaan porilaisen Rosenlew-yhtiön (1953–1987) historiaan ja tuotantoon.

Suosittu pelikonsepti Escape room on tuotu Satakunnan Museoon ja Rosenlew museoon. Selviääkö murhaaja ja löytyykö museon kadonnut vartija? Molemmissa peleissä yhdistetään museoiden näyttelyitä ja aiheita jännittävällä tavalla.

Kuva Satakunnan museosta. Esillä erilaisia pelipaitoja
Museot, by Visit Pori

 

Tapahtumakalenterista vinkkejä lomapäiviin

Porin tapahtumakalenterista löydät juuri omaan tarpeeseen sopivat tapahtumat. Muista käydä kurkkaamassa kalenteria säännöllisesti! Kalenteriin pääset tästä