Talvikivaa Porissa

Porista löytyy monenlaista tekemistä myös talviaikaan. Tänä vuonna olemme saaneet nauttia lumesta ja pakkasista, joten tekemistä löytyy myös ihan keskustan tuntumastakin. Nappaa ystäväsi tai perheesi mukaan ja lähde testaamaan meidän vinkit talvikivaan sekä kurkkaa myös ideoita hiihtolomatekemistä ajatellen.

 

Talvinen Raatihuoneenpuisto
Talvinen Raatihuoneenpuisto, by Karla Viitala

Porin parhaat pulkkamäet 

Yyterin Keisarinpankin pulkkamäki on valmis vastaanottamaan pulkkailijat! Ja se onkin varmasti koko kaupungin komein pulkkamäki. Yyterin Keisarinpankin pulkkamäen löydät visityyteri.fi -sivujen kartoista.

HUOMIOI, että Yyterissä suojellaan arvokasta dyyniluontoa ja pulkkailua suositaan harrastettavan ainoastaan Keisarinpankin lumetetulla mäellä. Toimi siis vastuullisesti äläkä hae vauhtia rannanpuoleisilta dyyneiltä, vaan anna niille aikaa ja tilaa kasvaa. Näin Yyterin upeat dyynit voivat säilyä myös jälkipolville.

Ruosniemen hiihtokeskuksen pulkkamäki on myös auki, joten pulkat mukaan ja mäkeen.

Kirjurinluodon Pelle Hermannin leikkipuiston yhteydessä on myös mäki, joka sopii pulkkailuun perheen pienimmille.

Äiti ja lapsi laskevat Yyterin pulkkamäkeä. Iloinen ilme kasvoillaan
Yyteri, pulkkamäessä on kivaa, by Tomi Glad

Täällä suksi luistaa 

Runsas lumen tulo ja pakkanen ovat mahdollistaneet hiihtolatujen tekemisen ja Porin metsästä löytyy useampi latu. Hiihtämään pääsee myös Yyterin upeissa maisemissa. Yyterin latukartta löytyy täältä. Yyterin ladut tehdään ostopalveluna Yyterin Alueen Asukkaat -asukasyhdistyksen toimesta. Latutilannetta ja ajankohtaisia asioita kannattaa seurata asukasyhdistyksen Facebook-sivuilta.

Kirjurinluodossa pääsee myös hiihtämään. Kirjurinluodon ladut ovat kaikki käyttökunnossa ja valmiina vastaanottamaan hiihtäjät. Kurkkaa ladut latukartasta.

Latutilannetta pääset katsomaan Porin kaupungin verkkosivuilla

Hiihto
Porin metsän latu.

Pori on luistelijoiden paratiisi  

Tekojääradat Isomäessä ja Liisantorilla takaavat hauskaa tekemistä talvelle! Isomäen tekojäärata sijaitsee Porin urheilukeskuksessa Isomäessä, jossa kertamaksu on 2 €. Liisantorin tekojää sijaitsee keskustassa ja siellä luistelu on maksutonta. Liisantorilla valot palavat päivittäin klo 21.30 saakka.

Yleisövuorot Isomäen tekojääradalla 7.3.2021 saakka: 

  • ma klo 16.00-17.30 
  • ti klo 16.00-17.30 
  • to klo 20.00-22.00 
  • pe klo 16.00-17.30 
  • la klo 8.00-11.00 
  • su klo 15.00-16.30 mailaton yleisövuoro
  • su klo 17.00-19.00 mailallinen yleisövuoro (jäänhoito klo 16.30-17.00).  

Kirjurinluodossa pyöreän soraparkkipaikan ja Angry Birds -leikkipaikan vieressä oleva luistelukenttä on myös käyttökunnossa. Lisäksi luistelemaan pääsee 500 metrin pituiselle valaistulle matkaluisteluradalle, joka sijaitsee Kirjurinluodontien varressa olevan punaisen suulin vieressä. Luisteluradan vieressä on myös grillipaikka, joten omat eväät kannattaa siis pakata mukaan.

Useat luonnonjäät ovat myös jo valmiina luistelijoiden käyttöön! Avoinna olevat luistelualueet löydät Porin kaupungin verkkosivuilta tai Pori liikkuu -sovelluksesta 

Kirjurinluoto
Kirjurinluodon luistelukenttä.

Etsitkö mukavaa paikkaa makkaranpaistolle? 

Yyterin Punainen tupa on avoinna ulkoilijoille päivittäin. Pakkaa eväät mukaan ja vietä reipas ulkoilupäivä Yyterissä. Ulkoilun jälkeen eväät maistuvat Yyterin punaisella tuvalla. Tupa sijaitsee Yyterinsantojentien päässä ja on avoinna päivittäin klo 9:00-15:00. 

Ulkogrillissä voit paistaa omat makkarat ja WC:n ovet avautuvat tarvitsijoille, eli vedä henkilökuntaa hihasta niin pääset hotelli helpotukseen. Ja mikä parasta, nuotiotulen sytyttämisestä tai puiden tuomisesta ei tarvitse huolehtia itse! 

Lisäksi Kirjurinluodontien varressa olevan punaisen suulin vieressä sijaitsevan matkaluisteluradan yhteydessä, on talven ajan toinen grillipaikka, jonne tuodaan kaupungin toimesta päivittäin polttopuita.

Yyterin punainen tupa
Yyterin punainen tupa, by Tomi Glad

Kaipaatko vaihtelua retkiisi? 

Ei hätää, Visit Porin jengi testasi jopa 15 erilaista paikallista reittiä ja kuntopolkua keväällä 2020. Koostimme tärkeimmät seikat sivuillemme, joten reppu selkään ja kohti uusia seikkailuja. Nyt näin talviaikaan reitit ovat ehkä kauneimmillaan pienen lumi kerroksen saatuaan.

Ilmakuva Yyterin talvisesta pulkkamäestä, jota kutsutaan Keisarinpankiksi
Yyteri, keisarinpankki, by Tomi Glad