Syyslomalla riittää tekemistä koko perheelle

Vauhdikasta syyslomaviikkoa vietettään Porissa 19.10. - 25.10.

Pääkirjastossa etsivätoimisto ja Porin teatterissa Viiru muuttaa

Porin Pääkirjaston lastenosastolla on syyslomaviikolla Lasse-Maijan etsivätoimisto, jossa on eteville etsijöille puuhaa, myös ruotsiksi. Tiistaina 20.10. klo 18 lastenosastolla on syysloman satutuokio, josta et halua jäädä paitsi.

Porin teatterissa esiintyy perjantaina 23.10. klo 13Viiru muuttaa, joka ihastuttaa yli 3-vuotiaita teatterin ystäviä.

Kauppakeskus Puuvillassa voit törmätä keskiviikkona 21.10. klo 14. ja klo 17. Noita Nytenenään.
Noita Nytenenä tuttuun tapaansa jakaa neuvoja, kertoo tarinoita ja viihdyttää lapsia. Hänen luutansa on  myös ollut karkuteillä helmikuusta asti, joten muista pitää silmäsi auki. 

Lastenkulttuurikeskus Kruununpäässä tapahtuu

Lastenkulttuurikeskuksessa on keskiviikkona 21.10. klo 11-14 nuorten valokuvatyöpaja EXTRA NOISE, jossa tutkitaan valoa ja liikettä valokuvan keinoin. Yli 12-vuotiaille suunnattu työpaja on maksuton. Ennakkoilmoittautuminen, katso lisätietoa tästä.

Lastenkulttuurikeskus Kruununpäässä syvennytään syyslomalla myös kiehtovaan tutkimukseen. Avoimessa ja kokeellisessa nonstop-työpajassa koetaan moniaistisesti erilaisia värejä. Vauvojen värikylpy®-toiminnasta tuttuja ilmiöitä pääsee jälleen ihastelemaan ja vaikka testaamaan koko perheen kesken. Työpajat ovat maksuttomia

Tiistaina 20.10. klo 10-11.30 Vauvalabra 0-11 kuukauden ikäisille ja Värilabra 1-5-vuotiaille klo 14-15.30.

Porin lastenkulttuurikeskus

Lähde karhukierrokselle museoon

Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa ja Luontotalo Arkissa voi syyslomalla seikkailla karhukierroksella. 

Tule etsimään syyslomalla Porin karhuja omatoimisesti tiistaista sunnuntaihin 20.-25.10. museoiden aukioloaikoina. 

Porin karhu on monipuolinen veijari, jolla on paljon kavereita. Ryömi karhujen lailla Arkin oikeassa karhu luolassa ja selvitä kuinka monta karhua museoissa oikein on.

Kaikkia karhuja ei tarvitse löytää museoista yhden päivän aikana, sillä museolipulla pääsee kahtena peräkkäisenä päivänä vierailemaan rajattomasti, niin Satakunnan Museoon, Rosenlew-museoon kuin Luontotalo Arkkiin.

Satakunnan Museon, Rosenlew-museon ja Luontotalo Arkin näyttelyihin kaikki alle 7-vuotiaat lapset pääsevät aina sisään ilmaiseksi. Porilaiset 7. - 9. -luokkalaiset nuoret pääsevät nuorisopassilla maksutta, ja kaikki alle 17-vuotiaat pääsevät museoihin maksutta arkipyhisin ja viikonloppuisin.

-

Porin taidemuseossa syyskauden näyttelyt avautuvat 23.10. klo 14.  Avajaispäivänä museoon on vapaa pääsy klo 14–20.

Leineperin ruukissa vietetään SYYSruukkia 22.-25.10. klo 12-16. Ruukin käsityöpuodit, mylly, info, museot ja Kahvila-Ravintola Savipakari palvelevat päivittäin. Torstaina ja perjantaina tarjolla on myös työpajoja 5 € materiaalimaksun hinnalla. Pajoissa on esimerkiksi Kurpitsalyhdyn kaiverrusta, sekä syksyn satoa savesta, jossa voit esimerkiksi tehdä jääkaappimagneetin.

Toiminnallinen syysloma

Tästä syyslomasta ei toimintaa puutu, lähde vaikka toimintapuistoon touhuamaan tai Huikeeseen kuutamoseikkailulle.

Kierrä keskustaa lasten kanssa, käy tutustumassa Visit Porin vinkkeihin mistä löydät parhaat leikkipuistot ja nähtävyydet. Ja lähde retkelle, matkalla voit pysähtyä vaikka piknikille tai kahvilaan lasten kanssa.

Porilaisille, kaiken ikäisille soveltuva ilmainen minigolf-tapahtuma järjestetään maanantaina 19.10. klo 15-17 sekä tiistaista sunnuntaihin 20.-24.10. klo 10-12. Kirvatsin betoniradalla. Tule ja haasta koko perheesi!

Nyt on huikee mahdollisuus lähteä perjantaina 23.10. klo 18-22 Kuutamoseikkailulle Huikeeseen. Jännittävässä metsäseikkailussa kuljetaan otsalamppujen valossa.

Syyslomalla ei tarvitse olla yksin, lähde seikkailemaan Lastenliiton syyslomaleirille! Kamun syyslomaleiri 19.-23.10. Ohjelmassa leikkimistä, seikkailemista ja uuden oppimista. Syyslomaleiri järjestetään maanantaista perjantaihin joka päivä klo 9-15 Porissa. Ilmoittautuminen 12.10 mennessä.

Jos et ole vielä ehtinyt tutustumaan uusiin elämyksellisiin reitteihin  niin nyt on hyvä mahdollisuus. Nämä reitit ovat kaikkien vapaassa käytössä ja niiden varrelta löytyy tekemistä, tutkittavaa ja ihailtavaa. Ota siis perheesi ja ystäväsi mukaan ja lähde haukkaamaan happea kauniin syksyisiin maisemiin.

Tai lähde telmimään Pelle Hermannin puistoon, jossa on huikea määrä eri ikäisille soveltuvia leikkialueita, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä ja kaikki ilman sisäänpääsymaksua. Voiko tämän hauskempaa olla?

Adventure park Huikee

Syyslomaviikon aikana järjestetään myös maksuttomia Sirkuspajoja eri ikäisille lapsille ja nuorille. Lähde kokeilemaan tulisirkusjameja tai Taikurin taikapajaan.

Katso Sirkuspajojen tarkemmat aikautaulut täältä. Syyspajoille otetaan mukaan vain rajoitettu määrä, ilmoittaudu mukaan 16.19. mennessä tänne.

 

Retkelle luontoon

Syksy on parasta aikaa suunnata luontoon ja Porin alueelta löytyy toinen toistaan ihanampia retkikohteita. Tästä syystä Visit Porin porukka kävi testaamassa retkeilyreittejä jo keväällä ja koosti niistä esille tärkeimmät seikat myös muille retkeilijöille. Tutustu Porin retkeilyreitteihin ja lähde seikkailulle.

Jos omat lähiseudut on jo tutkittu niin suuntaa suoretkelle Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkiin.
Siellä koet suoluonnon kaiken kauneuden Geoparkin pitkospuureittejä pitkin. Suolla voit törmätä hyönteisiin, sekä ruokkia kihokkeja.

Yyteri

Tutustu Porin tapahtumiin osoitteessa tapahtumat.pori.fi