Satakunnan Museon kierrokset

-
-
Näillä mielenkiintoisilla, teemallisilla kierroksilla tutustutaan Porin kaupungin historiaan.

Kierrosten kuvaukset ja hintatiedot näet alla olevasta listasta.
 

Poria ja porilaisia – kaupunkihistoriaa vaikka mukavasti kotisohvalla loikoillen

Kaupunkiin voi tutustua myös mobiilioppaan kanssa ulkona reippaillen tai mukavasti kotisohvalla loikoillen! Oppaat toimivat myös tavallisella tietokoneella.

JAZZIN KAIKUJA PORISSA
Porin Jazzin entisiä ja nykyisiä keikkapaikkoja esittelevän mobiilisovelluksen avulla voit etsiä paikkoja kartalta ja kuunnella ihmisten niistä kertomia muistoja. Jazzin kaikuja -mobiilisovellus

LEMPI JA JUHO
Lähde Lempi Amandan ja Juho Henrikin kanssa Satakuntaan vuosina 1917-1918. Sovellus kertoo punaisten ja valkoisten yhteenotoista sekä ihmisten arjesta kahden  kuvitteellisen hahmon silmin. Lempi ja Juho - mobiilisovellus

KIERROS PORIN TEOLLISUUSMAISEMASSA
Lähde tutustumaan Porin teollisuusmaisemaan ja teollisuuteen liittyviin kohteisiin. Reitin voi hyvin kiertää kävellen. Kierros Porin teollisuusmaisemassa 

 

TILAUSKIERROKSET RYHMILLE

Erikois-/kaupunkiopastusten hinta arkisin klo 8-17: 120 €/ryhmä
Erikois-/kaupunkiopastusten hinta arki-iltaisin klo 17-20 ja viikonloppuisin: 150 €/ryhmä
Erikois-/kaupunkiopastusten kieli on suomi.

SUUNNISTUS PORIN HISTORIAAN
Lähtö Satakunnan Museon aulasta (Hallituskatu 11).
Matkan pituus n. 1,5 km, kierroksen kesto n. 2 tuntia. Ryhmän max. koko 40 henkeä.
Oppaana Satakunnan Museon museolehtori Carita Tulkki tai Rakennuskulttuuritalo Toivon intendentti Tuulikki Kiilo.

Suunnistuksella kävellään Satakunnan Museosta kaupungin vanhaan keskustaan eli Raatihuoneenpuistoon sekä Etelärantaan, jossa asui kaupungin varakkain väki. Matkalla Kirkkopuistoon ohitetaan komeita porvariskoteja sekä kaupungin vanhin silta. Matka jatkuu kauppatorin ja kauppahallin sekä Hellmanin pilvenpiirtäjän kautta kaupungin V osaan Rakennuskulttuuritalo Toivon ihastuttavaan 1800-1900 -luvun vaihteen pihapiiriin.

Opastuksesta voidaan tehdä myös lyhyempi versio, jolloin kierros päättyy Keski-Porin kirkon pihaan. Opastuksen kesto on noin 1 tunti.

Varaukset: Satakunnan Museo, p. 02 621 1063 tai sähköpostitse satakunnanmuseo(at)pori.fi


TULEN TUHOJA VASTAAN!
Lähtö Satakunnan Museon aulasta (Hallituskatu 11).
Matkan pituus n. 1,5 km, kierroksen kesto n. 1,5 tuntia. Ryhmäkoko max. 40 henkeä.
Oppaana Satakunnan Museon museolehtori Carita Tulkki.

Porin kaupunki on palanut aikojen saatossa yhdeksän kertaa. Ensimmäinen palo oli vuonna 1571, vain 13 vuotta kaupungin perustamisen jälkeen. Kaksi viimeistä paloa, vuosina 1801 ja 1852, tuhosivat kaupungin lähes kokonaan. Mutta miten tulipalojen uhkaan varauduttiin ja miten se näkyy kaupunkikuvassa nykyisin? Kävelykierros päättyy Cygnaeuksen puistoon.

Varaukset: Satakunnan Museo, p. 02 621 1063 tai sähköpostitse satakunnanmuseo(at)pori.fi


JUNNELIUKSEN PALATSIN HISTORIAA
Tapaaminen kaupungintalon pääovella (Hallituskatu 12).
Kierroksen kesto n. 1,5 tuntia. Ryhmäkoko max. 15 henkeä.
Oppaana Rosenlew-museon opas Marika Roininen.

Venetsialaistyylisen, kolmikerroksisen renessanssipalatsin rakennuttivat kunnallisneuvos ja apteekkari Robert Junnelius sekä konsuli, Rosenlew-yhtiön toimitusjohtaja Hugo Rosenlew. Rakennus valmistui heidän perheilleen asuintaloksi vuonna 1895. Nykyään rakennus on Porin kaupungintalo ja yksi Porin arvostetuimmista rakennuksista. Kierroksella tutustutaan palatsin upeisiin tiloihin ja perehdytään Junneliuksen ja Rosenlewin perheiden elämään, sekä siihen, miten suvut vaikuttivat Porin kaupungin kehitykseen ja suurteollisuuden syntyyn.

Varaukset: Rosenlew-museo, p. 02 621 1866, 044 701 9510 tai sähköpostitse rosenlew-museo(at)pori.fi


PORI - MONIPUOLINEN TEOLLISUUSKAUPUNKI
Pori on ollut kautta aikain tärkeä teollisuuskaupunki. Porilaiset tehtaat ovat valmistaneet paljon erilaisia tuotteita sekä kotimaahan että ulkomaille vietäväksi, lähtien isoista lokomobiileistä pieniin tulitikkuihin, piirongeista purjekankaisiin ja uruista silitysrautoihin. Kierroksen aikana saa kokonaiskuvan siitä, miten kaupunki on muuttunut teollisuuden myötä, millä tavoin teollisuus on vaikuttanut ihmisten elämään ja miten sen vaikutus näkyy nykypäivänä.

Ryhmällä pitää olla käytössään oma linja-auto. Ryhmäkoko määräytyy bussin koon mukaan. Opas haetaan Rosenlew-museosta (Kuninkaanlahdenkatu 14). Kierroksen kesto n. 1 tunti.
Oppaana Rosenlew-museon opas Marika Roininen.

Varaukset: Rosenlew-museo, p. 02 621 1866, 044 701 9510 tai sähköpostitse rosenlew-museo(at)pori.fi