Reposaari

Reposaaren takarannan auringonlasku
Reposaaren katumaisemaa kirkolle
Vene merellä taustanaan tuulimyllyt
Reposaaren loma-asuntomessualuetta mereltä
Reposaari ja kalastajavene
Reposaari
Reposaaren Merimesta
Reposaaren takarannan kalliopiirros
Reposaaren Marina Merilokki ja veneet
Reposaaren takarannan auringonlasku
Reposaaren katumaisemaa kirkolle
Vene merellä taustanaan tuulimyllyt
Reposaaren loma-asuntomessualuetta mereltä
Reposaari ja kalastajavene
Reposaari
Reposaaren Merimesta
Reposaaren takarannan kalliopiirros
Reposaaren Marina Merilokki ja veneet
Puutaloja ja tuhansia taruja! Reposaaressa ihastut omaleimaiseen kylämeininkiin ja upeaan meritunnelmaan.

 

Reposaari – Kaupunki minikoossa

Reposaari on puutalojen idyllinen saari, joka esittäytyy kiehtovana kaupunkina minikoossa. Noin tuhannen asukkaan merihenkinen puutalokaupunginosa tunnetaan myös lempinimellä Räpsöö. Saarella on pituutta noin kolme kilometriä ja leveyttä puoli kilometriä. Se tarjoaa uljaita merinäkymiä ja monia kiinnostavia yksityiskohtia.

Reposaari - kylä meren kainalossa -opastetulla kävelykierroksella on mahdollisuus tutustua tarkemmin kylään ja sen historiaan. Kierroksen kesto 1 - 1,5 tuntia. Tilaukset Visit Pori / Info p. 02 621 7900. Kts. opastushinnat tästä

Reposaaren suojaisa ja syvä luonnonsatama on jo vuosisatoja ollut tärkeä tukikohta merten kauppamiehille ja sotaretkeilijöille. Perustettuaan Porin vuonna 1558 Juhana Herttua antoi Räpsöön kaupungille ”nautittavaksi ja käytettäväksi” — näin on toimittu. Painolastina saarelle siirtynyt maa-aines on tuonut mukanaan siemeniä vieraista maista ja kesäisin saarella kukkii eksoottinen kasvillisuus. Saarella voi vieläkin aistia purjelaivakauden tunnelmia.

Reposaari has a lot to offer to openminded travellers.
Reposaari has a lot to offer to openminded travellers. , by Toni Mailanen

Reposaari on valtakunnallisesti tunnustettu kaupungiosa Porissa, eikä suotta. Moni-ilmeiset puutalot, norjalaistyylinen tunturikirkko ja kalasatama troolareineen tekevät saaresta – voisiko sanoa – maalauksellisen. Reposaari-kierros on oiva tapa tutustua Reposaareen. Pyörällä tai jalan kuljettavan kierroksen kokonaispituus on 6 kilometriä. Reittiä voi kiertää myös eripituisina lenkkeinä poikkeamalla metsäteitä tai polkuja pitkin keskustaan. Reitin varrella on levähdysalue, useita penkkejä sekä infotaulua ja opastinpylväitä, jotka kertovat Reposaaresta.

Reposaaressa voit nauttia herkullisia kalaruokia ja ihastella meren äärettömyyttä aallonmurtajalla. Siikarannan kallioiset ja tyrskyiset rannat houkuttelevat retkeilyyn. Idylliseen saareen pääset niin bussilla, autolla, veneellä kuin risteilyaluksellakin (tilaus- ja yleisöristeilyt). Yöpyminen sujuu esimerkiksi luonnon keskellä leirintäalueella, hienostuneesti kelluvissa huviloissa tai hyvin varustellussa vierasvenesatamassa.

Tiesitkö tätä: Reposaari on myös elokuvanäyttämö. Rauni Reposaarelainen on absurdi road movie Meri-Porin samuraitodellisuudesta.

 

Yhteystiedot:

38M
30M
38
40
40M