Porissa vietät aktiivisen pakkaspäivän perheen kanssa

Talviurheilumahdollisuuksien määrä Porissa on mittava. Nappaa mukaan sukset, luistimet tai pulkka ja suuntaa perheen kanssa Poriin!

YYTERISSÄ PÄÄSEE PULKKAILEMAAN JA HIIHTÄMÄÄN ENNÄTYSAIKAISIN 

Kirpeät pakkaset ja tykkilumi ovat mahdollistaneet sen, että Yyterin Keisarinpankin pulkkamäkeen pääsee laskemaan normaalia aikaisemmin tänä vuonna. Pulkkamäki antaa mahtavat vauhdit myös hurjempaankin laskuun. 

Pulkkamäkien tilanne kuitenkin elää säätilanteen mukaan. Vaikka mäkiä lumetetaan, sään lämpeneminen ja mereltä puhaltava tuuli voivat vaikuttaa mäen kuntoon. 

Alueella on tarkoin määritelty, missä pulkalla voi laskea, etteivät dyynien rantavehnät kärsi, joten huomioithan tämän. Otathan myös huomioon muut laskijat ja laske aina omalla vastuulla. 

Pulkkailualueen löydät kartastamme. 

Äiti ja lapsi laskevat Yyterin pulkkamäkeä. Iloinen ilme kasvoillaan
Yyteri, pulkkamäessä on kivaa, by Tomi Glad

Yyterin ladut ovat auki

Laduista on ajettu Levon, Yyterin ja Lomakeskuksen reitit. Reitit muodostavat lenkin, jonka pituus on hieman vajaa kymmenen kilometriä. Latujen reitit näkyvät latukartasta.

Yyterin ladut tehdään ostopalveluna Yyterin Alueen Asukkaat -asukasyhdistyksen toimesta. Latutilannetta ja ajankohtaisia asioita kannattaa seurata asukasyhdistyksen Facebook-sivuilta.

Aina auki olevat retkeilyreitit

Yyteri on paljon muutakin kuin hiekkaranta, joten suosittelemme vahvasti tutkimusmatkaa myös alueen monipuolisille retkeilyreiteille. Reittien varrelle mahtuu monenlaista maisemaa: merta, dyynejä, mäntymetsää, vanhaa kuusimetsää, suonylitystä, luontotorneja, hiekkaisia metsäreittejä. 

Löydä kartasta itsellesi sopivin reitti. 

Evästauolle nuotion ääreen 

Punaisella tuvalla Yyterin aukiolla sijaitsee grillipaikka, jossa on mahdollista grillata omia eväitä. Punaisen tuvan vieressä on myös ulko-wc:t.  

Jos haluaa evästauon lomassa ihastella merimaisemaa, kannattaa suunnata Munakarin nuotiopaikalle. Nuotiopaikka sijaitsee Yyterin rannalla, Munakarin saarta vastapäätä. Paikalta löytyvät polttopuut valmiina, joten puiden tuonnista ei tarvitse huolehtia. 

Yyterin punainen tupa
Yyterin punainen tupa, by Tomi Glad

KIRJURINLUODOSSA AVATTIIN ENNÄTYSAIKAISIN MATKAILUISTELURATA

Mukavasti kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevan Kirjurinluodon matkaluistelurata aukesi tänä talvena ennätysaikaisin jo joulukuussa! 500 metriä pitkä matkaluistelurata löytyy konserttipuisto Areenan takaa.

Myös hurjapäille Kirvatsi tarjoaa iloa: Pelle Hermannin leikkipuistossa sijaitsevaan jääliukumäkeen ovat tervetulleita kaikki pulkkailijat.

Matkaluisteluradan varrelle siirtyy myös Hanhiluodon grillipaikka talvisesongin ajaksi. Kaupunki toimittaa päivittäin grillipaikalle puita. Leikkipuiston yhteydessä sijaitsevan kahvilarakennuksen wc-tilat ovat yleisön käytössä päiväsaikaan. Uudenvuodenpäivänä wc-tilat ovat kiinni.

PORIN METSÄSSÄ ERINOMAINEN LATU 

Porin metsä kutsuu hiihtämään! Laduilla voi hiihtää molemmilla tyyleillä ja säilötyn lumen sekä tykkilumen avulla rakennettu latu onkin erinomaisessa kunnossa. Ladulle pääsee maauimalasta tai moukaripörssin P-alueelta 

Myöskään pimeyttä ei tarvitse pelätä: valot palavat laduilla klo 6.00-23.00. 

Täältä saat ajankohtaiset tiedot Porin alueen latutilanteesta. 

Porin hiihtoladut kartalla  

Lumetettu latu maaumalan takana
Lumetettu latu maaumalan takana, by Porin kaupungin viestintä

YLI 20 LUISTELUKENTTÄÄ

Olitpa sitten tuleva Ässien hyökkääjä, kaunoluistelun kultamitalisti tai ensikertaa luistimet jalkaan laittava, Porissa pääset toteuttamaan itseäsi. Luistelijoita hemmotellaan yli 20 kentällä ympäri Poria ja lisää avataan jatkuvasti! 

Liisantorin mailaton jääkenttä ja Isomäen tekojäärata sekä -kaukalo on avattu jo aiemmin, joten mahdollisuuksia ulkona luisteluun ja jääpeleihin on tarjolla paljon. Urheilukeskuksen tekojääradalle pääsee poikkeuksellisesti ilmaiseksi ainakin tammikuun loppuun asti! 

Luistelualueet kartalla 

Luistelijoita tekojääradalla marraskuussa 2021
Luistelijoita tekojääradalla marraskuussa 2021, by Kalle Aaltonen