Porin taidemuseo

-
Porin taidemuseo
-
Porin taidemuseo
Porin taidemuseo
Porin taidemuseo
Porin taidemuseo
-
-
Porin taidemuseo
-
Porin taidemuseo
Porin taidemuseo
Porin taidemuseo
Porin taidemuseo
-
Vuonna 1981 Maire Gullichsenin kokoelman ympärille perustettu nykytaiteen museo!


Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti Porin taidemuseo on tilapäisesti suljettuna. Kaupungin tiloja koskevia rajoituksia on jatkettu 23.2. asti, ja museot avataan jälleen maanantaina 24.2.

Oodi nykytaiteelle

Porin taidemuseo, Porin Etelärannassa keskustan tuntumassa Kokemäenjoen rannalla, on professori Maire Gullichsenin kokoelman ympärille vuonna 1981 perustettu nykytaiteen museo, joka esittelee kotimaisen ja kansainvälisen taiteen uusimpia virtauksia. Konstruktivismi, Fluxus sekä maa- ja käsitetaiteen suuntaukset ovat viitoittaneet tietä uusien ilmiöiden tutkimiseen. Satakunnan aluetaidemuseona toimivan museon hallinnoimat kokoelmat ja arkistot painottuvat modernismiin ja uudempaan taiteeseen. Pedagoginen toiminta palvelee kaikenikäisiä asiakkaita ja auttaa löytämään lähestymistapoja taiteeseen ja visuaaliseen kulttuuriin.

Museokauppa palvelee taiteen ystäviä ja ammattilaisia. Näyttelyihin ja kokoelmiin liittyvä taidekirjallisuuden valikoima sisältää kansainvälisten museoiden ja taiteilijoiden julkaisuja, taidelehtiä sekä taiteenteoreettista kirjallisuutta. Museon oma näyttely- ja tutkimusjulkaisusarja käsittelee taiteen ilmiöitä modernismista nykytaiteeseen. Museokaupasta löydät myös näyttelyteemojen mukaiset lahjatavarat, kortit ja asusteet sekä laadukkaat taidetarvikkeet. Museokauppa sijaitsee taidemuseon aulassa ja on avoinna museon aukioloaikoina. Kaupassa voi asioida myös ilman pääsylippua.

Ilmainen wi-fi ja pysäköinti. Lemmikit sallittu.

Aukioloajat

ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.