Porin syksy tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille

Porin alueella on paljon nähtävää ja koettavaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Kurkkaa alta mahtavat vinkit vaikkapa syysloman viettoa ajatellen ja ota suunta kohtia Poria ja sen tarjoamia elämyksiä!

Satakuntalainen ruukkimiljöö hakee vertaistaan 

Eurassa ja Ulvilassa tempaudut varmasti mukaan historian havinaan, kun upeat ruukkimiljööt Kauttualla ja Leineperissä kutsuvat kulttuurimatkailijoita ihastumaan menneiden aikojen tunnelmaan.  

Kauttuan Terassitalo on yksi tunnetuimpia Alvar Aalto -kohteita Suomessa 

Kauttuan Terassitalo on yksi Aallon kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä, jossa arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat toisensa upealla tavalla. Alvar Aalto suunnitteli Terassitalon Kauttuan Ruukinpuistoon ylempien toimihenkilöiden asuintaloksi vuonna 1938. Nykyisin Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin – uutta nähtävää ja koettavaa siis riittää! Alueella on myös useita muita Aallon suunnittelemia rakennuksia ja Kauttuan Ruukinpuisto onkin yksi tunnetuimpia Aalto-kohteita Suomessa. 

Lauantaisin klo 11-15 (suljettu pyhäinpäivänä sekä joulu-helmikuussa). Muina aikoina ryhmille opastetusti sopimuksen mukaan.  

Lue lisää täältä.

Euran terassitalo

Rouhea rautaruukkimiljöö odottaa Leineperissä 

Ulvilassa VT11:n tuntumassa sijaitseva 1800-luvun rautaruukkimiljöö tarjoaa kävijöilleen rauhoittavan kulttuuriympäristön kosken pauhuineen, sepän pajan kilkutuksineen, käsityöläispajoineen, Villaan verhottu -näyttelyineen ja ruukin työväen leivintuvan ainutlaatuisen kahvila-ravintolamiljöön lähiruokaburgereineen ja padasta nostettuine munkkeineen. 

Ruukin syksyyn kuuluu monia tapahtumia: 

  • 28.-31.10. Syysruukki - työpajoja ja tekemistä syyslomalaisille klo 12-16.

  • 20.11. alkaen la-su Joulupuodit klo 12-16. 

  • 12.12. Joulutori klo 9-16.

Ruukki palvelee 2021 syyskuun viikonloput la-su klo 12-16 sekä tapahtumien yhteydessä.  


Syksyn palvelutarjontaan kuuluvat kahvila-ravintolapalvelut ainutlaatuisessa ruukin työväen 1850-luvun leivintuvassa, museot, aarrerata lapsiperheille, frisbeegolf –rata, uimaranta, leikkikenttä, laiduntavat lampaat, kesäteatteria ja kahdenkymmenen käsityöläisen työ- ja myyntipajat vanhoissa seppien mökeissä.

Lue lisää täältä.

Leineperin ruukin sepänpaja

Tutustu myös Noormarkun ruukkialueeseen Porissa, joka kutsuu luokseen kulinaristit ja kulttuurimatkailijat.  

Lapsiperheiden seikkailu voi alkaa – kurkkaa vinkit! 

Porista ja sen lähialueilta löytyy hauskaa tekemistä ja uusia seikkailuja myös lapsiperheille. Alla on kolme kovaa vinkkiä koko perheen unohtumattomalle syyslomareissulle! 

Aitoa maalaismeininkiä Merikarvialla 

Koivuniemen Herran MuuMaa -farmi toivottaa koko perheen tervetulleeksi tutustumaan kaiken karvaisiin eläinkavereihin! 

MuuMaa-landeteemapuisto on seikkailu suomalaiseen maaseutuun. Vanhalla maatilalla pääsee osallistumaan moneen ohjattuun aktiviteettiin kuten vaikkapa lypsämään lehmää tai keräämään kananmunia. Leikkiä ja pelejä on heinähyppelystä merirosvojen luolaan ja keppihevostalliin – nauru raikaa siis takuulla! 

Lampaan silittelyä MuuMaassa

Farmitöiden välissä voi soudella lammella tai istahtaa piknikille rannalla. Hauskaa riittää hevostelusta traktoriajeluun ja eläinten ruokkimiseen ja tiedossa on kaikkien aikojen landeseikkailu. Farmin alueella palvelee myös lounaskahvila Harjun tupa, jossa voi rentoutua töiden välissä kahvilassa tai nauttia lounaasta koko perheen kesken. 

Maalaisaamiainen Harjun Tuvassa

Landeteemapuiston lisäksi Koivuniemen Herraan pääsee myös yökylään maatilamajoituksen merkeissä persoonallisiin ja kodikkaisiin kamareihin. Rentouttava ilmapiiri sekä tarinoita huokuva maalaispiha tekevätkin pienestä lomasta ison virkistyksen! 

Hostelli Vanha Navetta Koivuniemen Herrassa

MuuMaa-landeteemapuiston tiketti sisältää ohjelmaa ja omaa aikaa farmin toimintapisteissä koronalisäjärjestelyin. 
Liput voi ostaa kätevästi Koivuniemen Herran verkkosivuilta, mistä voit myös varata samalla idyllisen maalaismajoituksen.

Muumaa-landeteemapuisto on avoinna teemaviikonloppuina (muina aikoina landeteemapuiston alue varattu vain majoittuville asiakkaille)

18.-19.9 klo 11-16 MuuMaa metsä
23.-24.10 klo 11-16 MuuMaan syysloma
30.-31.10 klo 11-16 MuuMaan syysloma
6.11 klo 16-20 MuuMaan halloween
13.-14.11 klo 11-16 MuuMaan isänpäivä
27.-28.11 klo 11-16 MuuMaan pikkujoulu
11.-12.12 klo 11-16 MuuMaan joulu

Tempputaidot testiin sisäaktiviteettipuistossa 

Koko perheen sisäaktiviteettipuisto Ultra Action Park sijaitsee Porin Puuvillassa ja tarjoaa monia ennennäkemättömiä aktiviteetteja kaiken ikäisille toimintasankareille! 

Tässä vauhdikkaassa toimintapuistossa voit temppuilla seudun parhaimmalla ja suurimmalla trampoliinialueella, harjoitella voimistelu- ja parkourtaitojasi monipuolisilla akrobatia-alueilla sekä treenata taitojasi peliareenoilla erilaisten digitalisoitujen pallo- ja tarkkuuspelien parissa. Tempputaidot ovat siis testissä koko perheellä! 

Puisto ja ravintola ovat kesällä auki päivittäin. Lue lisää ja osta liput verkosta.

Ultra Action Park

Luovuudella ei ole rajoja Kirjurinluodossa 

Kirjurinluoto, eli porilaisittain Kirvatsi tai Kirjuri, on Porin keskuspuisto ja osa kansallista kaupunkipuistoa. Kirjurinluoto on ympärivuotinen ja täysin maksuton rentoutumispaikka, jossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin – ja vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Porin kauppatorilta.

Kirjurista löydät muun muassa monipuoliset unelmaleikkikentät, liikennepuiston, musiikkileikkipaikan, uimarannan sekä kesäaikaan myös monia hauskoja eläinkavereita. Löydä oma seikkailusi vehreästä keitaasta, tapahtumien keskipisteestä ja meidän mielestämme Suomen upeimmasta leikkipuistosta: Kirjurinluodossa kohelletaan yhdessä koko päivä!

Orava kahden ison puun välissä nousseena toista puuta vastan

Perheseikkailijan Yyteri 

Oletko pyrkimässä maailman parhaiden vanhempien rankinglistan kärkeen? Tuo jälkikasvusi seikkailemaan Yyteriin niin keräät varmat pisteet. Ja kun saa lapsen kokemaan uutta, nauramaan ja nauttimaan elämästä – unohtuvat aikuisenkin arkihuolet. 

Yyteriin avattu upouusi Munakarin grillipaikka on takuuvarma hitti! Lue lisää grillipaikasta täältä.

Munakarin uusi nuotiopaikka kuvattuna merelle päin

Koe syksyinen Pori uudenlaisin silmin 

Visit Porin verkkokaupassa on tarjolla laaja kirjo erilaisia opastettuja yleisökierroksia, joiden kautta pääsee tutustumaan syksyiseen Poriin aivan uudenlaisin silmin! 

Kaikkiin syksyn kierroksiin voi käydä tutustumassa Visit Porin verkkokaupassa