Porin päivän viikon ohjelmaa

Porin Päivä järjestetään jo 60. Kerran 24.-27.9.2020. Vaikka tänä vuonna perinteinen torijuhla ja Kirjuriluodon lastentapahtuma onkin peruttu, niin kaupunki ei jää silti hiljaiseksi.

Porin Päivän viikolla tapahtumia on runsaasti. Tutustu vaikkapa museoihin maksuttomasti, lähde konserttiin tai tutustu uuteen toimintapuistoon.

Pori
Porin silta

Porin Päivän vieton aloittaa Satakunnan museo tiistaina 22.9. klo 14-16, kun kulttuuri-iltapäivässä kuullaan Muotitavaratalo Ratsulan & Sarpi Oy leipomo konditorian sukujen historiasta ja yrityksistä osana Porin historiaa. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista tutustua Porilaine-näyttelyyn.

Keskiviikkona 23.9. klo 17-19 uppoudutaan Porin historiaan, ennen ja jälkeen vuoden 1852, kaupunkikävelyllä museosta kirkolle. Opastuksen hinta 10€, Museokortilla 8€. Opastukselle mahtuu 20 henkilöä.
Kulttuurinälkäiselle on paljon tarjontaa myös perjantaista sunnuntaihin, sillä Porin Museoissa on avoimet ovet, myös Rakennuskulttuuritalo Toivo.
Rakennuskulttuuritalo Toivon Ikkuna-näyttely ja Luontotalo Arkin Muovin matka –näyttely ovat nähtävissä viimeistä viikonloppua.

Satakunnan Museossa alkaa perjantaina 25.9. Mullankaivajat-hankkeen pienoisnäyttely.
Sunnuntaina 27.9. Klo 11-15 Toivon pihassa on lammasmarkkinat. Tarjolla on monenlaista lampaaseen liittyvää: lihajalosteita, työnäytöksiä ja erilaisia myyntituotteita. Pihasta löydät myös komean Puffetti lampaan.

Poris kaupunkitila kartta kuvatiedostona
Kaupunkijuliste

Markkinahumua ja toimintaa

Keskiviikosta alkaen kannattaa suunnata keskustaan. Kaupunkitilan kokeilukeskus Poris jalkautuu Keskusaukiolle ja perustaa alueelle vuorovaikutuskylän. Vuorovaikutuskylä on avoinna keskiviikosta lauantaihin 23.–26.9. 

Lauantaina 26.9. aukeavat elämykselliset reitit (vihreä ja oranssi) ihastuttavat matkakeskuksen, kaupunkikeskustan ja Kirjurinluodon välillä. Keskusaukion vuorovaikutuskylä ja Yrjönkadun katukokeilun tapahtuma-alueet sijoittuvat elämyksellisen reitin oranssiin osuuteen, Promenadi-Pori akselille. Lähde kurkkaamaan kuinka upea yhteisöllinen taideteos BePopia vastaapäätä olevalle katuosuudelle syntyy! Vihreä reitti sen sijaan johdattelee kulkemaan Kirjurinluodon ja Matkakeskuksen väliä puistoreittiä pitkin Etelä- ja Pohjoispuiston ja Raatihuoneenpuiston kautta Taavisillalle. Reitin varrelta löytyy väliaikaisena kokeiluna toteutettu toimintapuisto, jossa järjestetään aktiviteettiä lauantaina 26.9. klo 12–15.  Näiltä reiteiltä löytyy myös ihastuttavia karhuhahmoja viitoittamassa tietä.

Porikorttelit järjestää perinteiset Porin päivän markkinat lauantaina 26.9.2020 klo 9-18 Kauppatorin ja kävelykadun alueella. Myyntialuetta on väljennetty siten, että Eetunaukiolla ei ole myyntipaikkoja ja muutenkin tapahtuman turvallisuuteen on satsattu.

Vauvaperhetapahtumia


Keskiviikkona 23.9. kello 9–12 Itä-Porin Kultane-neuvolassa keskitytään monipuolisesti hyvinvointiin. 

Kultane-päivän ohjelmassa on Olennainen-yrityksen ohjaamia luentoja, joita pitää kätilö, vyöhyketerapeutti ja äitiysfysioterapeutti. Luennot käsittelevät synnytyksestä palautuvaa kehoa ja mieltä.
Luvassa on myös Bailamama-näytetunti ja vauvahierontaa.

Värikylpy-työpajassa pääsee kokeilemaan moniaistista maalaamista. Tapahtumassa voi myös lainata Porin popup-kirjastosta lastenkirjoja ja kuunnella satuja.

Varsinaisena Vauvan päivänä perjantaina 25.9. kello 10–12, avautuvat lastenkulttuurikeskus Kruunupään ovet vauvaperheille.

Päivän aikana pääsee kokeilemaan Vauvojen värikylpy® -työpajoista tuttuja sekä uusia materiaaleja moniaistisesti ja omaan tahtiinsa.
Samalla vauvaystävällisessä tilassa on mahdollisuus vapaaseen olemiseen, omaehtoiseen ruokailuun, ystävien tapaamiseen, vauvan hoitoon ja taiteen ihmettelyyn.

Musiikkia korville ja keskustelua

Keskiviikkona 23.9. Keskusaukiolla keskustellaan kaupunkitiloista ja Pasaasin yleissuunnitelmaluonnoksesta. Luonnos on kaupunkilaisten ja asukkaiden kommentoitavana 27.9. saakka.

Musiikin ystäville on luvassa torstaina 24.9. klo 19-20.15 Pori Sinfonietan Porin Päivän konsertti, jossa kuullaan konsertin täydeltä musiikkia elokuvista ja musikaaleista.

Tiedon janoisille löytyy perjantaina 25.9. Porin yliopistokeskuksen Tiede Areenan -keskustelutapahtuma, Puuvillan Areenalla. Yleisölle avoin tilaisuus livestriimataan tänä vuonna poikkeusoloista johtuen.
Mutta paikan päällä on juontaja ja mahdollisuus yleisökysymyksiin, joten tule mukaan keskustelemaan.

Oktoberfest valtaa Porin Kauppahallin perjantaina 25.9.-26.9. klo 11.00 alkaen. Luvassa tietenkin asianmukaista musiikkia, maistiaisia ja paljon erilaisia tarjouksia ja suun kostuketta.

Lauantaina 26.9. taajuudet Radio Porille, sillä siellä on luvassa pelkkää Porilaista koko päivän ajan klo 9-21.

Eau de Pori
Eau de Pori

Haista Pori!

Porin Päivän kunniaksi maailman ensimmäinen kaupunkituoksu Eau de Pori on nyt saatavilla rajoitetun ajan hintaan 15 € kappale. Tarjous on voimassa Visit Porin toimipisteellä Itäpuisto 7 sekä verkkokaupassamme shop.visitpori.fi koko viikon ajan 21.-27.9.

Tai niin kauan kuin tuotetta riittää. Huomioi, että toimipisteemme Itäpuistossa on auki vain arkipäivisin, verkkokauppamme palvelee päivittäin ympäri vuorokauden.