Porin keskustan uimahalli

Porin keskustan uimahalli
Keskustan uimahalli
Porin keskustan uimahalli
Porin keskustan uimahalli
Keskustan uimahalli
Porin keskustan uimahalli
Kylpylähenkinen uimahalli, jossa seitsemän erilaista allasta ja upea vesiliukumäki.


Keskustan uimahalli avataan 17.8.2020.

Porin keskustan uimahallissa on seitsemän erilaista allasta kuten 50 m uintiallas, poreallas, tenava-allas, kylmäallas ja 32-asteinen monitoimiallas. Lisäksi uimahallissa 50 metrinen vesiliukumäki, joka kulkee osittain rakennuksen ulkopuolella. Uimahallin palveluihin kuuluuvat myös kahvio ja kuntosali.

Iso 50 metrin pituinen allas voidaan jakaa siirrettävällä kannaksella kahdeksi pienemmäksi altaaksi. Hyppyaltaassa on 1 ja 3 metrin ponnahduslaudat sekä 1, 3 ja 5 metrin kerroshyppytasanteet. Hallin 8-ratainen 50 metrin allas täyttää kansainvälisille uimakilpailuille asetetut vaatimukset. Uimahallissa on 400-paikkainen katsomo.

Keskustan uimahalli
Keskustan uimahalli, by Visit Pori

Porin keskustan uimahalli otettiin käyttöön vuonna 2011. Uimahalli sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa Kuninkaanhaan kaupunginosassa. Päätös uimahallin rakentamisesta tehtiin vuonna 2008, jolloin Porin kaupunki vietti 450-vuotisjuhliaan. Se avattiin yleisölle kolme vuotta myöhemmin, syyskuussa vietettävän Porin Päivän yhteydessä.

Uimahallin on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy. Kyseessä on Suomen ensimmäinen uimahalli, jossa osa rakennuksen käyttämästä energiasta saadaan sen katolle sekä sen esipatinoituun kuparijulkisivuun sijoitetuilla aurinkokeräimillä. Ne kattavat noin 5% lämmön ja 3% sähkön vuotuisesta energiankulutuksesta. Järjestelmästä on esittely uimahallin ylätasanteella.