Porin keskustan uimahalli

Porin keskustan uimahalli
Keskustan uimahalli
Porin keskustan uimahalli
Porin keskustan uimahalli
Keskustan uimahalli
Porin keskustan uimahalli
Kylpylähenkinen uimahalli, jossa seitsemän erilaista allasta ja upea vesiliukumäki.


Avoinna 10.5.-4.6.2021:
ma - pe klo 12.00-20.00

Asiakasmäärä rajoitetaan kolmannekseen normaalikapasiteetista.

Porin keskustan uimahallissa on seitsemän erilaista allasta kuten 50 m uintiallas, poreallas, tenava-allas, kylmäallas ja 32-asteinen monitoimiallas. Lisäksi uimahallissa 50 metrinen vesiliukumäki, joka kulkee osittain rakennuksen ulkopuolella. Uimahallin palveluihin kuuluuvat myös kahvio ja kuntosali.

Iso 50 metrin pituinen allas voidaan jakaa siirrettävällä kannaksella kahdeksi pienemmäksi altaaksi. Hyppyaltaassa on 1 ja 3 metrin ponnahduslaudat sekä 1, 3 ja 5 metrin kerroshyppytasanteet. Hallin 8-ratainen 50 metrin allas täyttää kansainvälisille uimakilpailuille asetetut vaatimukset. Uimahallissa on 400-paikkainen katsomo.

  • Uimahallin asiakkailta odotetaan turvavälien huomioimista ja voimassa olevien hygieniaohjeistusten mukaan toimimista.
  • Ohjattujen ryhmien järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin erikseen. 
  • Uimahallin saunatilat ovat käytössä: pienemmissä saunoissa (ml. höyrysauna) voi olla kerrallaan viisi saunojaa, isommissa kahdeksan.
  • Uimahallin lainattava välineistö ei ole käytössä (vesijuoksuvyöt, kellukkeet, lelut yms.) Omien välineiden käyttö on sallittua, mutta käyttäjän on huolehdittava, että altaissa käytetään ainoastaan puhdistettuja välineitä.
  • Vuosi- ja seniorikorttien käyttöajan pidentämisen ohjeet löytyvät tästä uutisesta. 
  • Jaetut seurojen vuorot ovat käytössä.       

Yleisön uintiaika päättyy puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

Keskustan uimahalli
Keskustan uimahalli, by Visit Pori

Porin keskustan uimahalli otettiin käyttöön vuonna 2011. Uimahalli sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa Kuninkaanhaan kaupunginosassa. Päätös uimahallin rakentamisesta tehtiin vuonna 2008, jolloin Porin kaupunki vietti 450-vuotisjuhliaan. Se avattiin yleisölle kolme vuotta myöhemmin, syyskuussa vietettävän Porin Päivän yhteydessä.

Uimahallin on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy. Kyseessä on Suomen ensimmäinen uimahalli, jossa osa rakennuksen käyttämästä energiasta saadaan sen katolle sekä sen esipatinoituun kuparijulkisivuun sijoitetuilla aurinkokeräimillä. Ne kattavat noin 5% lämmön ja 3% sähkön vuotuisesta energiankulutuksesta. Järjestelmästä on esittely uimahallin ylätasanteella.