Porin kesä on täynnä tapahtumia!

Kauan odotettu tapahtumakesä on taas täällä! Kesällä Porissa järjestetään tuttuun tapaan paljon erilaisia tapahtumia. Joukkoon mahtuu niin vanhoja tuttuja kuin myös täysin uusia tapahtumia, joita ei ole Porissa aiemmin koettu.

Länsi-Suomen Erämessut 13.–15.5.

Länsi-Suomen Erämessut järjestetään ensimmäistä kertaa Porissa. Raviradalla järjestetyssä kolmipäiväisessä tapahtumassa aiheena ovat metsästys, retkeily, kalastus ja luonto. Messuilla on monipuolista ohjelmaa, nähtävää ja koettavaa kaikille. Näytteilleasettajien osastoja on yhteensä liki sata.  

Lue lisää tapahtumasta täällä.
 

Länsi-Suomen Erämessut logo

Taitaja2022 16.–19.5. 

Taitaja2022 on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Tapahtumassa nähdään ammattitaidon SM-kisat, joissa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista. Lisäksi tapahtumapäivien aikana tutustutaan tulevaisuuden työhön seminaarien, esittelypisteiden ja muiden oheistapahtumien kautta innostuen ja viihtyen.  

Lue lisää tapahtumasta täällä.  

Taitajat - ammattitaidon SM-kilpailu

Museoviikko 17.–22.5.

Museoviikolla Porin museot ovat täynnä ohjelmaa. Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa on ohjelmaa koko viikon ajan. Viikolle ajoittuu myös Kansainvälinen museopäivä 18.5. ja Museoiden yö 21.5., joilloin kaikkiin museoihin on vapaa sisäänpääsy. Museoiden yössä myös Porin taidemuseossa ja Poriginal galleriassa on runsaasti ohjelmaa. Museoiden yönä museot ovat auki pidempään, kello 22:een asti.

Lue lisää tapahtumasta täällä.

Eva Koťátkován näyttely

Näkemiin Lain§uojattomat 8.–12.6. 

Kesäkuussa järjestetään Näkemiin Lain§uojattomat! -festivaali, joka on järjestyksessään 23. ja viimeinen Lain§uojattomat-festivaali. Ohjelmistossa nähdään myös tuttuun tapaan suosittu The 24 Hour Plays: Pori. Lisäksi tietenkin juhlitaan esittävien taiteiden vapaata kenttää ja festivaalin reilua kahta vuosikymmentä, tunnelmoidaan menneitä, mutta suunnataan katse jo tiukasti myös tulevaan.  

Lue lisää tapahtumasta täällä. 

Näkemiin Lainsuojattomat

Kuukkarin Wanhat Talot 12.6. 

Porin keskustan kyljessä onnellisena uinuva idyllinen ja historiallinen asuinalue hiekkakatuineen avaa kotiensa ovet ensimmäistä kertaa Kuukkarin Wanhat Talot -tapahtumassa. Mielenkiintoisten kohteiden lisäksi tapahtumassa on tarjolla monenlaista pop up -ohjelmaa.  

Lue lisää tapahtumasta täällä.  

Kuukkarin Wanhat talot

Pori Airshow 18.–19.6. 

Pori Airshow on Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 2022. Kyseessä on koko perheen ilmailutapahtuma, jossa on laaja maanäyttely ja erilaisia lentoesityksiä lennokeista taitolentokoneisiin ja taisteluhävittäjiin. Päivän kruunaa tietysti Sveitsin puolustusvoimien Patrouille Suisse sotilastaitolento-osasto.  

Lue lisää tapahtumasta täällä.  

Pori Airshow

Yyteri Sandstorm 1.–2.7. 

Toiminnallisen harjoittelun joukkuekilpailu tuo kaupunkiin toistasataa kovakuntoista urheilijaa, joiden kestävyyttä, voimaa, taitoa, ketteryyttä ja joukkuehenkeä testataan jo yleisöäkin hengästyttävissä lajeissa. Yyteri Sandstorm on helposti kesän kuumin kilpailu!  

Lue lisää tapahtumasta täällä. 

Yyteri Sandstorm

Iskelmä Festivaali 1.–2.7. 

Parhaita kotimaisia tarjoileva festivaali nousee Kirjurinluodon idylliselle tapahtuma-alueelle heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Iskelmä Festivaalilla pääset nauttimaan kotimaisten ykkösartistien livemusiikista sekä tapahtuman oheisohjelmasta.  

Lue lisää tapahtumasta täällä. 

Yleisöä Iskelmä Festivaaleilla

Pori Jazz 8.–16.7. 

Pori Jazzin pääkonserteista nautitaan Kirjurinluodon konserttipuistossa 14.–16.7.2022. Musiikki soi festivaalin pääkonserteissa iltapäivästä aina myöhäisiltaan asti. Lisäksi Pori Jazzin pääsymaksutonta ohjelmaa tarjoillaan tuttuun tapaan Jazzpuistossa, joka rakentuu Kirjurinluodon vehreään ja luonnonkauniiseen ympäristöön. 

Lue lisää tapahtumasta täällä. 

Ihmisiä piknikillä Pori Jazzeilla

SuomiAreena 11.–15.7. 

SuomiAreena nähdään jälleen ensi kesänä perinteisesti kotonaan Porissa! Suomen suurin yhteiskunnallisen festivaalin järjestävät yhdessä MTV ja Porin kaupunki. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville. Tapahtumassa nostetaan esiin tekoja, jotka vievät suomalaista yhteiskuntaa kohti parempaa.  

Lue lisää tapahtumasta täällä.  

SuomiAreena

Pori Cup 21.–24.7.

Pori Cup on ehdottomasti kesän paras futistapahtuma! Pori Cup kerää joka vuosi huikean määrän joukkueita Poriin neljän päivän ajaksi. Turnausta on järjestetty jo vuodesta 2004 ja tapahtuma on suurin jokavuotinen urheilutapahtuma Porissa. Pelejä voi käydä turnauksen aikana seuraamassa ympäri Porin kenttiä, esimerkiksi keskustan tuntumassa Herralahden kentällä, Urheilukeskuksessa, sekä Koivulan ja Toejoen kentillä.

Lue lisää tapahtumasta täällä.

Pori Cup

Kirvatsin Jytä 3.8. 

Nostalgiamusiikkitapahtuma Kirvatsin Jytä järjestetään ensi kesänä seitsemättä kertaa. Tapahtuma tuo Lokki-lavalle menneiden vuosikymmenten kuumia nimiä ja kokoaa entiset nuoret yhteen perinteiseen Porin Kirjurinluodon konserttipuistoon.  

Lue lisää tapahtumasta täällä. 

Kirvatsin jytä 2017

Porispere 5.–6.8. 

Porispere-festivaali on iloisen linjaton, äärimmäisen leppoisa ja hauskatunnelmainen festivaali. Kaksipäiväinen festivaali tarjoilee elokuun alussa monipuolisen kattauksen sekä kotimaisia että kansainvälisiä tähtiä raskaammasta rockista kevyempään poppiin.  

Lue lisää tapahtumasta täällä.  

Ihmiset Porisperen katsomossa

Minispere 7.8. 

Porispere-sunnuntain sijaan elokuisen festivaaliviikon huipentaa Satakunnan Osuuskaupan järjestämä koko perheen konsertti- sekä hyväntekeväisyystapahtuma Minispere! Tässä tapahtumassa on hauskanpidon lisäksi myös tilaisuus tehdä hyvää, sillä puolet lipputuloista lahjoitetaan paikalliselle hyväntekeväisyyskohteelle.  

Lue lisää tapahtumasta täällä.  

Minispere

Rock in the City 19.–20.8. 

Kirjurinluodolla järjestettävä koko kansan rock-festivaali tuo Poriin monipuolisen ja tasokkaan rock-musiikkiin keskittyvän artistikattauksen. Livemusiikin lisäksi Rock In The City panostaa myös monipuoliseen ruoka- ja olutvalikoimaan.  

Lue lisää tapahtumasta täällä.  

Stamina Rock In The City Festivaaleilla

… Ja tietysti myös paljon muuta! Porin laajaan tapahtumatarjontaan pääset tutustumaan myös kaupungin tapahtumakalenterissa. Visit Pori toivottaa mukavaa tapahtumakesää kaikille!