Poriin voi ihastua nyt myös runouden muodossa

Olet kuin ohdake -kirja on tiettävästi maailman ensimmäinen asukkaiden kanssa yhdessä koottu runokirja.


Olipa Pori sinulle entuudestaan tuttu, tai täysin uusi tuttavuus, voit uuden runokirjamme avulla tutustua ja ihastua Poriin.

Kirjaan pääsivät kirjoittamaan porilaiset ja tekstejä kerättiin heiltä Porin päivänä sekä verkkolomakkeen kautta. Rustauskopilla kävi kova vilinä ja reilusta sadasta runoelmasta mukaan kirjaan valikoitui noin puolet. Lisäksi haastettiin monia tuttuja porilaisia. Kirjan ovat toimittaneet sisällöntuottaja Elina Wallin ja Porin kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikön päällikkö Anna Kyhä-Mantere.  

Noin puolen vuoden työ on tullut päätökseen ja lopullinen tuotos on nyt valmis. Kirjan sivuilta löytyy niin puhdasta runoutta, lyyrikoita kuin muutakin rakkauden täyteistä tekstiä. Jokaisesta tekstistä kuitenkin huokuu rakkaus Poria kohtaan.

– Tekstejä kertyi ilahduttavan suuri määrä, mutta se tarkoitti sitä, että myös tekstien kirjo oli aika laaja. Jouduimme tahtomattamme tekemään vähän rajuakin karsintaa, mikä ei ollut ihan helppoa. Punainen lanka löytyi lopulta kaupungin brändin johtoajatuksista, joihin tekstit nivoutuivat kuin itsestään. Samoin kirjan kuvittaneen Kasperi Kropsun näkemykset Porista osuivat todella hyvin yksiin tekstien kanssa, sanoo Kyhä-Mantere. 

Alta voit tutustua dokumenttiin, jossa kerrotaan tarkemmin siitä, kuinka kirja syntyi.
 

Kirja on osa Porin kaupungin uutta markkinointikampanjaa, joka auttaa jokaista luomaan Porisuhteen joko ihan alusta tai herättelemään uinuvaa suhdetta.  Porisuhde-kampanjassa tullaan näkemään erilaisia ulostuloja kuluvan vuoden aikana.  Kirjaa voi myös lainata Porin pääkirjastosta, lähikirjastoista sekä kotiseutukokoelmasta. 

Olet kuin ohdake -kirjan voi ostaa Visit Porin myymälästä (Yrjönkatu 13) tai verkkokaupasta shop.visitpori.fi. Kannattaa tulla hypistelemään kirjaa sekä muita Pori-tuotteita myymäläämme! Kirjan voi myös lainata Porin kaupunginkirjastolta. Kirjan sivuja on myös piilotettu ympäri kaupunkia, joten kannattaa olla tarkkana ulkona liikkuessaan.

Kirja on löytänyt uusia omistajia porilaisten lisäksi jo mm. Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Järvenpäästä, Kuusamosta ja Kuopiosta. Kirjaa on tilattu ympäri Suomen, ja se on kertaalleen jo myyty loppuun. Uusi erä on kuitenkin juuri saapumassa.