Poriginal galleria

Poriginal galleria
Poriginal galleria
Poriginal galleria
Poriginal galleria
Vaihtuvia näyttelyitä ja ajankohtaista kotimaista taidetta kansainvälistä näkökulmaa unohtamatta!

 

Koronavirustilanne voi vaikuttaa aukioloaikoihin. Katso ajankohtaiset tiedot täältä.

Porin taidemuseolla on ollut vuodesta 1984 vaihtuvia näyttelyitä varten käytössä galleriatila, joka sijaitsee Kokemäenjoen rannalla, entisessä suolamakasiinissa, Eteläranta 6:ssa, aivan taidemuseon ja keskustan välittömässä läheisyydessä.

Rakennus on uusrenessanssityylinen kiinteistö, joka on rakennettu arkkitehti F.J. Lindströmin vuonna 1885 signeeraamien piirustusten mukaan. Kaksikerroksinen galleriarakennus tarjoaa näyttelytilaa 235 m², mikä mahdollistaa kahden näyttelyn järjestämisen samanaikaisesti.

Poriginal galleria
{C}{C}Poriginal galleria, by Visit Pori / Poriginal galleria{C}{C}

Poriginal galleria esittelee ajankohtaista kotimaista ja satakuntalaista taidetta kansainvälistä näkökulmaa unohtamatta.

Poriginalilla on merkittävä rooli Porin taidemuseon rinnalla kahdella tavalla. Nämä liittyvät ajankohtaisen taiteen ilmiöiden esittelyyn sekä toisaalta Porin taidemuseon rooliin Satakunnan aluetaidemuseona. Galleria vastaa niihin velvoitteisiin, joita taidemuseolla on maakunnallista taidetta esittelevänä museona. Galleriaperiaattein toimivana Poriginalin kynnys on varsinaista taidemuseota helpommin saavutettavissa, minkä myötä se mahdollistaa myös nuorten, lahjakkaiden ja vasta läpimurtoaan tekemässä olevien tekijöiden esittelyn yhtä lailla kuin asemansa jo vakiinnuttaneiden ja vahvasti meritoituneiden taiteilijoiden tuotannon kehityksen seuraamisen.

Lemmikit sallittu.

Aukioloajat

Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.