Pori on täynnä joulutapahtumia - tule löytämään joulutunnelma!

Porissa valmistaudutaan joulun odotukseen jo vauhdilla. Kadut täyttyvät joulukoristeista ja -valoista, jouluinen musiikki soi kaupoissa ja glögi tuoksuu kahviloissa. Kokosimme alle tekemistä jouluiseen Poriin. Suuntaatko etsimään tottuja, ihastelemaan jouluvaloja vai ostamaan käsitöitä joulutorille? 

Porissa valmistaudutaan joulun odotukseen jo vauhdilla. Kadut täyttyvät joulukoristeista ja -valoista, jouluinen musiikki soi kaupoissa ja glögi tuoksuu kahviloissa. Kokosimme alle tekemistä jouluiseen Poriin. Suuntaatko etsimään tottuja, ihastelemaan jouluvaloja vai ostamaan käsitöitä joulutorille? 

TONTTUNÄYTTELY   

19.11.-2.1. 

Ovatko tontut satua vai totta? Tontut valtaavat tänä jouluna Elon merkkejä –perusnäyttelyn ja vanhojen tuttujen lisäksi on joukossa uusiakin tonttukavereita. Tontut kertovat kävijöille laajasta suvustaan, suomalaisesta kansanperinteestä ja vanhoista uskomuksista, jotka elävät edelleen – vaikkakin tähän päivään muuntuneina.   

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/tonttunayttely-2021-11-19 

VANHAN AJAN JOULUTORI  

27.11. klo 10-15  


Toivotko vanhanaikaista, perinteistä joulutoria? Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon Vanhan ajan joulutori järjestetään nyt jo 25. kerran. Joulutorille on tuotteitaan tulossa myymään lukuisa joukko kädentaitajia ympäri Satakuntaa, joista osa on vanhoja tuttuja mutta mukaan on myös uusia käsityöläisiä. Myytävänä on kaikenlaista kaunista, taidokasta, käytännöllistä ja herkullista sekä sisällä Toivon pihapiirin rakennuksissa että ulkona perinteisillä, Porin kauppatorin 1920-luvun mallin mukaan tehdyillä toripöydillä.  

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/vanhan-ajan-joulutori-toivossa-...

MUUMAAN PIKKUJOULU 

27.-28.11. klo 11-16 

Tonttuja nähty MuuMaassa! Joulun alla farmilla astutaan karjakon ja rengin saappaisiin tilan töissä. Tervetuloa mukaan maalaiskivaan ja moikkaamaan eläinkaverit sikasista kanalan kavereihin. Leikkipaikat heinähyppelystä kaurauintiin odottavat isoja ja pieniä landeseikkailuun! Pihan, rannan ja saaren nuotio, -sekä eväspaikoilla voi nauttia omia eväitä (polttopuut sisältyvät). 

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/muumaan-pikkujoulu-2021-11-27 

NOORMARKUN JOULUMARKKINAT

28.11.

Noormarkussa Taatan tuvalla järjestetään joulumarkkinat jossa on mukana lähes 50 myyjää! Lapsille on paljon tapahtumia: tonttujahtia, piirustuskilpailua ja jouluelokuva. Tule ostamaan herkkuja joulupöytään, koristeita, lahjaideoita, hyvinvointituotteita sekä tekemään löytöjä samaan aikaan järjestettävältä kirpputorilta. 

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/noormarkun-joulumarkkinat-ja-ki...

JOULUISET IKKUNAT 

28.11., 5.12., 12.12. ja 19.12.  

Joulutunnelman yksi ehdoton luoja on Toivon ja Korsmanin jouluiset ikkunat. Ensimmäisenä adventtina syttyvät valot Korsmanin kamarin ikkunan edessä olevaan 1950-luvun tapaan koristeltuun kuuseen. Kuusessa on lippunauha, kuusenkaramelleja, lasipalloja ja sähköiset kuusenkynttilät. Toisena, kolmantena ja neljäntenä adventtina syttyvät valot kolmelle Toivon talon jouluiseksi koristellulle ikkunalle.  

TONTTUVIIKONLOPPU  
4.-5.12. klo 11-18   

Satakunnan Museossa on nähty ihka oikeita tonttuja!. Tonttuoppaat, Tonttumaailman erityisasiantuntijat, ovat tavattavissa museossa ja he esittelevät tonttuja ja niiden mielenkiintoisia touhuja. Tonttuihin ja museoon voi tutustua myös omatoimisesti erilaisten leikkimielisten tehtävien avulla.  

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/tonttuviikonloppu-2021-12-04 

MUUMAAN JOULU 

11.-12.12 klo 11-16 

Muumassa voit luoda joulun maatilan eläimille. Joulun alla farmilla astutaan karjakon ja rengin saappaisiin tilan töissä. Tervetuloa mukaan maalaiskivaan ja moikkaamaan eläinkaverit sikasista kanalan kavereihin. Leikkipaikat heinähyppelystä kaurauintiin odottavat isoja ja pieniä landeseikkailuun! Pihan, rannan ja saaren nuotio, -sekä eväspaikoilla voi nauttia omia eväitä (polttopuut sisältyvät 

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/muumaan-joulu-2021-12-11 

PIHLAVAN JOULUMARKKINAT 2021

11.12.

Pihlavan torilla järjestetään jouluinen markkinatapahtuma jossa on myös lapsille ilmaista poniratsastusta klo 11-13.Tori täynnä myyjiä. Paikalla on monipuolinen kattaus myyjiä, tule tekemään jouluiset ostoset Pihtavaan!

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/pihlavan-joulumarkkinat-2021-20...


JOULUN KORISTE- JA LAHJAPAJA  

12.12. klo 11-15  

Kolmantena adventtina Korsmanin talossa aloitetaan jouluun valmistautuminen rauhallisissa merkeissä. Porin Marttayhdistyksen martat valmistavat keittiössä riisipuuroa ja rusinasoppaa, joista vierailija voi saada vähän maistiaisiakin. Kamarin nojatuolissa voi levähtää kuuntelemalla Taata Sillanpään perinteistä joulusaarnaa tai ihastelemalla kuusen koristeita. 

Joulutunnelmasta pääsee nauttimaan myös valmistamalla Piharivissä koriste- ja lahjapajassa perinteisiä joulukoristeita paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla voi nikkaroida kivoja puisia joululahjoja tai vaikka leluja ihan itselle. Työpajamaksu 5 €.  

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/korsmanin-joulutunnelmia-2021-12-12 

VALON PORI-VALAISUTAPAHTUMA

20.12.2021-4.1.2022

VALON Pori -valaisutapahtuma tarjoaa iloa Porissa vuodenvaihteessa! Tapahtuman teema on toiveikkuus.

Pääkohteita ovat Raatihuone ja Raatihuoneen puisto, Porin kaupungintalo, Eteläpuiston Porin Portti -teos, Itäpuiston ja Antinkadun risteyksen muuntamo, Eetunaukio, Keski-Porin kirkko sekä Puuvilla ja Pohjoisranta. Näiden kohteiden lisäksi Porikorttelien yrittäjät valaisevat näyteikkunoitaan eri tavoin. Reittikartta kaikkine kohteineen julkaistaan joulukuussa.

https://tapahtumat.pori.fi/fi/tapahtumat/valon-pori-valaisutapahtuma-202...

Lisää joulunajan tapahtumia löydät tapahtumakalenteristamme https://tapahtumat.pori.fi/