Pori liikkuu - liiku sinäkin!

Porista löytyy monenlaisia liikuntamahdollisuuksia. Nyt kaikki Porin liikuntapaikat sekä esimerkiksi monipuoliset liikkumisvinkit löytyvät Pori Liikkuu -sovelluksesta. Lataa sovellus sovelluskaupastasi ja käy kurkkaamassa uusia liikuntaideoita ja -paikkoja vanhojen tuttujen rinnalle.

Kaikki kaupungin liikuntamahdollisuudet löytyvät nyt yhdestä sovelluksesta

Porin kaupunki on jukaissut Pori Liikkuu -sovelluksen, josta näet kartalla Porin kaikki liikuntapaikat ja niiden aukioloajat sekä hintatiedot. Kartalta näet myös esimerkiksi lenkkipolkujen pituudet sekä talviaikaan luistinratojen ja latujen osalta tiedot niiden kunnosta. Kartan lisäksi sovelluksesta löytyy liikkumisvinkkejä, harrastuskalenteri sekä kaupungin liikuntapalveluiden uutiset ja muut ajankohtaiset asiat.

Pyöräilijä Kirjurinluodossa

Liikuntapaikat Porissa

Pori Liikkuu -sovelluksesta näkee kätevästi Porin eri liikuntapaikat kartalla. Kartasta löytyy esimerkiksi kuntoradat ja luontoreitit sekä niiden pituudet. Karttaa hyödyntämällä voi lähteä siis seikkailemaan itselle tuntemattomillekin alueille ja pysyä selvillä siitä, mihin polku johtaa ja paljonko matkaa on jäljellä. Kuntoratojen ja luontoreittien lisäksi sovelluksesta löytyy muun muassa uimapaikat ja kuntosalit sekä niiden aukioloajat.

Talvella sovelluksesta voi lisäksi käydä katsomassa Porin alueen ladut sekä niiden pituudet. Myös esimerkiksi luistelupaikat löytyvät sovelluksesta ja jatkossa  uudesta Pori liikkuu -sovelluksesta voi katsoa latujen ja luistelukenttien hoitotilanteen lähes reaaliajassa.

Porin alueen retkeilyreittejä voi tarkastella myös uudesta Porin kaupungin sähköisestä retkeilyreittikartasta, jossa on tällä hetkellä Ahlaisista Joutsijärvelle kulkeva pitkä reitti. Tarkoituksena on laajentaa karttaa myös kattamaan muita Porin alueen retkeilyreittejä. Kartasta näkee nyt mitä palveluja ja paikkoja reitin varrelta löytyy sekä välimatkat eri etappien välillä.

Keidaslmmille vievät uudet pitkospuut

Kaipaatko vinkkejä liikkumiseen?

Liikkumisen aloittaminen ei ole aina itsestään selvää ja vinkkejä kaipaa toisinaan varmasti meistä jokainen. Liikuntapaikkojen lisäksi sovelluksesta löytyykin eri tasoisia liikuntavinkkejä, joita voi hyödyntää omatoimisessa liikkumisessa. Tällä hetkellä sovelluksesta voi käydä nappaamassa itselleen esimerkiksi kotijumppa- tai ulkokuntosaliohjelman sekä vinkit kehonhuoltoon. Hikistä menoa tarjoaa myös HIIT -treeni, jonka voit toteuttaa joko omassa olohuoneessasi tai raittiissa ulkoilmassa.

Jos haluat jumppaasi hieman lisäpainoa, voit käydä lainaamassa kirjastokortilla Porin pääkirjaston Liikuttamosta vaikkapa kahvakuulan. Liikuttamosta voi lainata liikunta- ja retkeilyvälineitä maksutta. Lainattavana on aina sesongin mukaisia välineitä ja laina-aika välineissä on kaksi viikkoa.

Liisantorin ulkokuntosali

Harrastuskalenteri

Liikuntapaikkojen ja -vinkkien lisäksi Pori Liikkuu -sovelluksesta löytyy harrastuskalenteri, josta voi katsoa erilaisia Porissa järjestettäviä harrastusmahdollisuuksia. Kalenterista voi kurkata itseään kiinnostavan harrastuksen ja siihen liittyvät tiedot, kuten esimerkiksi harrastuspaikan ja -ajan sekä harrastuksen hinnan. Harrastuskalenterista löytyy toimintaa tanssista jalkapalloon ja partiosta joogaan. Kannattaa siis tutustua tähänkin tarjontaan!

Pori liikkuu -sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta sekä App Storesta. Jotta saat sovelluksesta kaiken ilon irti, kannattaa myös käydä tutustumassa Porin kaupungin YouTube -kanavalta löytyvään ohjevideoon. Sitten ei muuta kuin liikkumaan!