Pori kameran takaa

Mietitkö mistä löydät parhaat kuvakulmat Porissa? Me listasimme kymmenen erinomaista kuvauskohdetta, joissa ikuistat selfiet ja maisemakuvat samalla kertaa.

Vanha keskusta

Porin vanha keskusta eli niin sanottu Kivi-Pori, sijaitsee Etelärannan ja Valtakadun välillä. Täältä löydät monia julkisia rakennuksia ja kaupunkitaloja sekä jokimaisemaa. Värikkäät ja vanhaa aikaa huokuvat kivitalot luovat historiallista tunnelmaa. Tässä muutama tärppi, mistä saat upeat kuvat.

Kivipori

Raatihuoneenpuisto

Englantilaistyylinen puisto, on yksi kaupungin vanhimmista ja sen taka-alalla loistaa yksi Porin arvokkaimmista rakennuksista, itse Raatihuone. Tämä tausta on uniikki. Ihanat jouluvalot ja valaistukset takaavat jouluisia kuvia ja Raatihuoneen edessä olevan kuusen vierestä saat vaikka potretin koko perheestä. Jos kaipaat jouluisia kuvia enemmän, käy kuvaamasa Porin torilla Satakieli-lavan koristeita.

Raatihuone

Kaupungintalo

Myös Junneliuksen palatsina tunnettu talo, on ainutlaatuinen ja Porin arvokkainta rakennusperintöä. Käy katsomassa ja kuvaamassa niin ymmärrät.

Kaupungintalo


Vanha rautatiensilta

Karun kaunis silta Isojoenrannalla ja silmän kantamattomiin jatkuva Kokemäenjoki, luovat upeat puitteet valokuvaukselle. Käy kokemassa tämä itse.

Vanha rautatiesilta

Yyteri Keisarinpankki ja päälankonki

Yyteri, pitääkö tätä edes perustella? Tämä paikka on kuin loma etelässä, mutta ihan lähellä. Samanlaisia kuvia et saa mistään.

Yyteri on Natura-suojeltua aluetta, joissa dyyniluonnon säilymisen kannalta on erittäin tärkeää kulkea merkityillä poluilla ja reiteillä. Ethän siis kuvatessasi vahingoita dyyneille elintärkeää rantavehnää tai muuta kasvillisuutta.

Tiesitkö, että Keisarinpankin dyynien päältä löytyy uusi näköalatasanne, josta näkymä dyyneille ja merelle on henkeäsalpaava. Yyterille tunnusomainen päälankongin näkymä on myös kuvauskohteena erinomainen.

yyteri

Yyteri

Kallo

Kallo on pieni kallioinen saari, jossa saat ikuistettua niin auringonlaskut kuin meren tyrskyt. Kallioilla saat kuvattua upeaa merimaisemaa ja bongailla ohi meneviä laivoja. Kesällä Piknik auringonlaskussa ja kuva muistoksi, aika ihanaa? Talvella pakkaa mukaan termarisi ja lämmintä vaatetta ja ihastele talvista maisemaa.
 

Kallo

Reposaari

Kallioinen ja kivikkoinen rantaviiva, Reposaaren takarannalla on upeat näkymät. Täällä saat vuodenajasta riippumatta upeita kuvia, talvisin koristavat upeat jäämuodostelmat ja kesällä vaahtopäisiä aaltoja. Myös Junnilan merellinen miljöö sopii valokuviin: Junnilan pihassa on upea hoidettu järvenrantapuisto sekä pieni järvi. Luonnon lisäksi kauniiden rakennusten ja kiviaitojen ansiosta Junnila on suosittu valokuvauspaikka.

Reposaari

Junnilan lampi on idyllinen käyntikohde.

Leineperin ruukki 

Ulvilassa sijaitseva 1800-luvun rautaruukkimiljöö tarjoaa upeat puitteet valokuvaamiselle. Erityisesti sepän paja ja läpi virtaavat koski ovat kuvauksellisia kohteita. Täällä vain mielikuvituksella on rajaa. Näin joulun alla jouluinen tunnelma on taattu täällä, ota kamera mukaan ja lähde kuvaamaan.
 

Leineperin ruukki