Pori Jazz 8.-16.7.2022

Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz
Pori Jazz -festivaali järjestetään 55. kertaa. Pääkonsertit ovat ohjelmassa Kirjurinluodossa 14.–16.7.2022.

 

Yhdysvaltalainen supertähti John Legend, brittiartisti Emeli Sandé sekä kotimainen erikoiskonsertti Hector Reimagined ovat Pori Jazzin ensimmäiset esiintyjäjulkistukset ensi vuodelle. John Legend on harvinainen ja odotettu Suomen-vieras. Edellisen kerran hän konsertoi Suomessa ja Pori Jazzissa kesällä 2013, jolloin artistin läpimurto maailmanlaajuiseen megatähteyteen odotti vielä vuoroaan.

Pori Jazzissa perjantaina 15.7.2022 kuultava Emeli Sandé on julkaissut urallaan kolme studioalbumia. Brittiartisti teki rakettimaisen nousun pop-taivaalle vuonna 2012, jolloin hänen debyyttialbuminsa “Our Version of Events” oli Ison-Britannian myydyin pitkäsoitto. Emeli Sandén lauluääni sekä tulkitsijan kyvyt ovat tehneet ison vaikutuksen suomalaisyleisöön brittitähden aiemmilla Pori Jazz -visiiteillä, jotka koettiin vuosina 2012 ja 2015. Tuoreimman albuminsa Real Life Emeli Sandé julkaisi syksyllä 2019.

Suomen legendaarisimpiin laulaja-lauluntekijöihin kuuluvan Hectorin uraa ja elämäntyötä juhlistetaan Pori Jazzissa lauantaina 16.7.2022. Hector Reimagined -nimellä toteutettavassa konsertissa kuullaan sekä Hectoria itseään että Valtteri Laurell Pöyhösen johtamaa huippuyhtyettä. Muun muassa Ricky-Tick Big Bandin sekä Dalindèon voimahahmona tunnettu muusikko-säveltäjä Pöyhönen laatii valitsemistaan Hectorin kappaleista uusia sovituksia, joita Porissa esittää varta vasten koottava, suomalaisista eturivin muusikoista koostuva yhtye. Luvassa on sekä Hectorin hittejä että hieman tuntemattomampia sävellyksiä, joita kuullaan toisenlaisina versioina kuin ikinä aiemmin.

Pori Jazz -festivaalille ostetut liput säilyttävät automaattisesti voimassaolonsa ensi vuoteen, jolloin festivaalin pääkonsertit järjetään Kirjurinluodossa 14.–16.7.2022. Mikäli olet ostanut yhden tai useamman päivän pääsylipun joko kesälle 2020 tai 2021, käy se siis sellaisenaan ensi vuonna.

Kaikki jo ostetut Pori Jazz -festivaalin pääsyliput muuttuvat automaattisesti avoimiksi päivälipuiksi, jotka oikeuttavat sisäänpääsyyn minä tahansa kesän 2022 konserttipäivistä. Lippua ei tarvitse vaihtaa eikä päivää valita etukäteen, eli voit vain kävellä sisään Kirjurinluodon porteista haluamanasi päivänä.

Jo ostetut kahden ja kolmen päivän liput käyvät sellaisenaan kesällä 2022. Pori Jazz VIP - ja Lounge -liput siirtyvät ensi vuodelle päiväkohtaisesti, eli esimerkiksi torstain konserttipäivään ostettu lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn torstaina 14.7.2022.

Pori Jazz-tapahtuman liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Porissa lippuja voi ostaa muun muassa Visit Porista sekä Pori Jazzin toimistosta Porin Raatihuoneelta. Lisäksi tapahtumapäivinä lippuja saa ostettua myös portilta.