Pori Airshow 18.-19.6.2022

Pori Airshow
Erikoismaalattu Typhoon alapuolelta
Harmaa Typhon pari
Pori AirShow
Pori AirShow
Pori AirShow kartta
Pori AirShow logo
Pori Airshow
Erikoismaalattu Typhoon alapuolelta
Harmaa Typhon pari
Pori AirShow
Pori AirShow
Pori AirShow kartta
Pori AirShow logo
Pori Airshow on koko perheen ilmailutapahtuma ja Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 2022!


Pori Airshow juhlistaa lentokentän historiaa

Pori Airshow on Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 2022. Kyseessä on koko perheen ilmailutapahtuma, jossa on laaja maanäyttely ja erilaisia lentoesityksiä lennokeista taitolentokoneisiin ja taisteluhävittäjiin. Ohjelma koostuu erilaisista lentonäytöksistä ja monipuolisesta maanäyttelystä, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua siviili- ja sotilaslentokoneisiin, harrasteilmailuun, ja alan toimijoihin. Päivän kruunaa tietysti Sveitsin puolustusvoimien Patrouille Suisse sotilastaitolento-osasto. Porin historiallinen lentokenttä täytti hiljattain 80 vuotta, ja päälentonäytös juhlistaa myös kentän hienoa historiaa.

Ohjelmassa muun muassa:

Patrouille Suisse

Patrouille Suissen upeat puna-valkoiset F-5E hävittäjät ovat haluttu näky Euroopan lentonäytöksissä. Osastoa arvostetaan sveitsiläisen tarkasta osastolentämisestä, sekä näyttävästä ohjelmasta. Suomessa Patrouille Suisse on vieraillut vain harvoin. Edelliset vierailut olivat 2012 ja 1996.

Mi-24 taisteluhelikopteri

Tšekin Ilmavoimien Mi-24 taisteluhelikopteri, yksi maailman kuuluisimmista taisteluhelikoptereista, esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa. Mi-24 sekä Mi-171Sh kuljetushelikopteri esiintyvät Porissa näyttävällä pariesityksellä. Aluksi helikopterit lentävät yhdessä ja lopuksi Mi-24 taisteluhelikopteri lentää sooloesityksen.

P-3C Orion

Suuri nelimoottorinen Saksan merivoimien Lockheed P-3C Orion merivalvonta- ja sukellusveneentorjuntakone osallistuu lentonäytöksen maanäyttelyyn. 

RAF Typhoon demo team

Britannian Royal Air Force eli Kuninkaalliset ilmavoimat osallistuvat lentonäytökseen Eurofighter Typhoon FGR.4 -monitoimihävittäjällä. Typhoon Demo Team tuo Suomeen kaksi Typhoon-hävittäjää, joista toisella lennetään esityslento ja toinen toimii varakoneena.

SAAB Gripen hävittäjät

Ruotsin Ilmavoimat osallistuvat lentonäytökseen kolmella SAAB Gripen C taistelukoneella.

Lockheed Martin F-35A Lightning II

Lockheed Martinin F-35 Lightning II on maailman ensimmäinen viidennen sukupolven monitoimihäivehävittäjä, joka on suunniteltu vastaamaan nykyisiin ja tulevaisuuden uhkiin. F-35A koneet eivät osallistu lento-ohjelmaan, vaan ovat maanäyttelyssä yleisön nähtävinä.

... Ja paljon muuta!

Lue lisää tapahtumasta täällä.

 

Yhteystiedot:

Lentoasemantie 1
28500 Pori