Pelle Hermannin leikkipuisto

Kirjurinluodon leikkialue, Pelle Hermannin puisto, on laajuudeltaan noin kolme hehtaaria, mikä vastaa melkein viittä jalkapallokenttää! Puistossa on huikea määrä eri ikäisille soveltuvia leikkialueita, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä - kaikki ilman sisäänpääsymaksua, tervetuloa!
Lapset ja Kirjurinluodon Angry birds


Keskustan kupeesta, keskeltä kansallista kaupunkipuistomaisemaa avautuu kaikille avoin Pelle Hermannin leikkipuisto. Pelle Hermannissa telmivät niin perheen pienimmät kuin isommatkin lapset - siksi siellä on niin helppo viihtyä vaikka koko päivä! Ei ole sattumaa, että Pelle Hermannin leikkipuisto on valittu vuonna 2014 Ylen yleisöäänestyksessä Suomen parhaimmaksi leikkipuistoksi. 

Leikkipaikkoja joka lähtöön

Seikkaile merirosvolaivassa, killuttele köysissä, leiki Tarzania liaanissa, kiipeä korkeuksiin Angry Birds -puistossa! Hengähdä välillä, nurmialuetta piisaa perheen piknikkiä varten, tai poikkea kahvilassa! Lisäksi Pelle Hermannin puistosta löytyvät muun muassa Äitiliinin mökki, vankkurit, pieni katsomo näyttämöineen, lasten kahluuallas ja huvimaja. Leikkialue Energiakenttä sijaitsee Liikennepuisto Vinkkarin vieressä. Energiakenttään sisältyy lapsille suunnattu leikkiteline sekä aikuisille suunniteltu Street Workout teline. Esteettömän leikkilaiva Kuunarin Tähden ympärillä on niin ikään esteetön musiikkileikkipaikka Virtuoosi, jossa on 11 puhtaasti ja kauniisti soivaa ulkosoitinta. Ne ovat pääasiallisesti lyömäsoittimia.

Pelle Hermannin leikkimaassa ei aika käy pitkäksi!

Pelle Hermannin leikkimaassa ei aika käy pitkäksi!, by Visit Pori / Anssi Koskinen{C}

Kirjurin eläinasukkaat

Välillä voit kävellä puistomaisemissa ja ihailla Kirjurinluodon eläinasukkeja. Kirjurinluoto on tunnettu eläimistään, kuten kileistä, lampaista ja alpakoista sekä linnuista. Puiston aitauksessa asuvat kesäaikaan jaavanriikinkukko sekä tavallinen riikinkukko kokovalkoisen naaraan kanssa, kuningas- ja platinafasaaneita, erilaisia kanoja sekä kukkoja ja turkinkyyhky-pariskunta. Riikinkukko on näyttävin Kirjurinluodon lintulajeista. Tarhattujen lintujen lisäksi puiston lammikoissa uiskentelee villilintuja. Muun muassa sinisorsat ovat tottuneet pesimään rauhallisessa puistossa. Kesäisin puiston nurmikolla näkeekin usein sorsaemon poikineen matkalla veteen.

Kirjurissa tuntuukin aina aika loppuvan kesken!

Puistoaluetta

Puistoaluetta, by Visit Pori / Anssi Koskinen{C}

Kirjurinluodon vuohia