Mykistävän kaunis rannikko lumoaa kulkijansa

Unelmoitko virkistävästä kesäreissusta rannikolle? Unelmiisi on vastattu, sillä uuden Finnish Archipelago Routes –alustan avulla suunnittelet ja ostat juuri itsellesi sopivan lomamatkan käden käänteessä rannikolle ja saaristoon. Myös Pori on mukana alustalla – katso valmiit teemareitit, muokkaa ehdotuksia toiveidesi mukaisesti ja varaa samalla majoitus sekä mieleisesi aktiviteetit!

Suunnittele ja osta matkasi Poriin kätevästi verkkoalustan kautta 

Satakunnan ja Varsinais-Suomen matkailuorganisaatioiden yhteishankkeen avulla on luotu pilotti verkkoalustasta, jossa matkailijat voivat suunnitella ja ostaa lomamatkansa aktiviteetteineen. Porin osalta alustalta löytyy tällä hetkellä muun muassa Ahlströmin Noormarkun ruukkialue, idyllisen ihana ReposaariKoivuniemen Herran farmin MuuMaa -landeteemapuisto Merikarvialla, Virkistyshotelli Yyteri sekä Seikkailupuisto Huikee Porin Yyterissä. 

Finnish Archipelago Routes –alustan avulla matkan suunnittelu sujuu kuin tanssi. Ensin valitset matkasi pohjaksi itsellesi mieluisimman teemareitin, jota tuunaamalla saat aikaiseksi juuri omanlaisesi lomamatkan. Tämän jälkeen valitset matkasi ajankohdan sekä henkilöiden ja huoneiden määrän. Sitten onkin aika valita haluamasi majoituskohde ja loma-aktiviteetit! Ja jos olet liikenteessä jollakin muulla kuin omalla kulkuneuvolla, niin voit myös lisätä reitille vuokra-auton. Tämän jälkeen tulee vielä täyttää matkustajatiedot ja maksaa matka – sitten ei muuta kuin lomailemaan! 

Saaristo

Ihastu pysähdyttävän kauniiseen ruukkimiljööseen 

Tämän teemareitin voit aloittaa kummasta päästä vain, mikä parhaiten sopii omaan aikatauluusi. Matka kulkee Noormarkun ruukeilta, Leineperin, Kauttuan, Teijon kylien kautta Taalintehtaalle. Ruukkireitin varrella sijaitsee monia kahviloita ja ravintoloita, joissa pääsee maistamaan paikallisesti tuotettuja herkkuja. 

Upeat ruukkimiljööt Noormarkussa, Kauttualla ja Leineperissä kutsuvat kulttuurimatkailijoita ihastumaan menneiden aikojen tunnelmaan. Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista, jolla on tarjota kävijälleen kulttuurikierroksia ja luontoelämyksiä. Modernista arkkitehtuurista ja Alvar Aallon tuotannosta kiinnostuneille Noormarkusta löytyy myös modernismin helmi Villa Mairea.  

Ahlströmin ruukit

Myös Kauttuan ruukinpuisto on nappivalinta Alvar Aallon faneille sen ollessa yksi tunnetuimpia Aalto-kohteita Suomessa. Kauttuan Terassitalo onkin yksi Aallon kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä, jossa arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat toisensa upealla tavalla. 

Alvar Aallon Terassitalo

Ulvilassa sijaitseva 1800-luvun rautaruukkimiljöö tarjoaa kävijöille rauhoittavan kulttuuriympäristön. Leineperin Ruukin miljöö kosken pauhuineen, sepän pajan kilkutuksineen, käsityöläispajoineen ja ruukin työväen leivintuvan ainutlaatuisen kahvila-ravintolamiljöön lähiruokaburgereineen ja padasta nostettuine munkkeineen on kokemisen arvoinen. 

Leineperin ruukin sepän mökit

Oletko valmis astumaan satumaailmaan? 

Yksi Finnish Archipelago Routes –alustan valmiista teemareiteistä on Vanhat puutalokaupungit -kierros. Kävely vanhojen puutalojen keskellä on kuin astuisi satumaailmaan: värikkäät rakennukset, koristeelliset julkisivut, mukulakivikadut luovat tunnelmaa, joka huokuu mennyttä aikaa. 

Kesäinen Reposaari huokuu vanhanajan tunnelmaa

Porin osalta teemareittiin kuuluu idyllisen ihana Reposaari eli porilaisittain Räpsöö, joka on todellista puutalojen idylliä. Reposaari ihastuttaa kävijänsä ainutlaatuisella tunnelmalla ja uljailla merinäkymillä. Moni-ilmeiset puutalot, norjalaistyylinen tunturikirkko ja kalasatama troolareineen tekevätkin saaresta – voisiko sanoa – maalauksellisen.  

Reposaaren torni

Perhematkailua parhaimmillaan 

Jos olet matkassa koko perheen voimin, niin Perhematkailua saariston ja rannikon alueella on sopiva paketti sinulle ja perheellesi! Saariston ja rannikon alueelta löytyy nimittäin jos jonkinlaista tekemistä perheen pienimmille, vanhempia unohtamatta. Tämä perheille suunnattu reitti kattaa kohteita Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Voit käydä läpi kaikki kohteet tai valita sinulle mieluisimmat ja parhaiten omaan aikatauluun sopivat. Porin osalta reitin kohokohtia ovat Koivuniemen Herran farmin MuuMaa -landeteemapuisto Merikarvialla, Virkistyshotelli Yyteri ja Seikkailupuisto Huikee Porin Yyterissä. 

MuuMaa-landeteemapuisto on seikkailu suomalaiseen maaseutuun. Vanhalla maatilalla pääsee osallistumaan moneen ohjattuun aktiviteettiin, kuten vaikkapa lehmän lypsyyn, kananmunien keräämiseen ja lampaiden syöttämiseen. Leikkiä ja pelejä on heinähyppelystä merirosvojen luolaan ja keppihevostalliin – nauru raikaa siis takuulla! Farmitöiden välissä voi soudella lammella tai istahtaa piknikille rannalla. Hauskaa riittää hevostelusta traktoriajeluun ja tiedossa onkin kaikkien aikojen landeseikkailu! 

Lampaan silittelyä MuuMaassa

Oletko pyrkimässä maailman parhaiden vanhempien rankinglistan kärkeen? Tuo jälkikasvusi seikkailemaan Yyteriin niin keräät varmat pisteet. Yyterissä perheen pienimmät voivat esimerkiksi koheltaa rannan leikkialueella, rakentaa mahtavia hiekkalinnoja sekä polskia kimmeltävässä merivedessä. 

Perhe Yyterissä

Virkistyshotelli Yyteri sijaitsee aivan Yyterin ytimessä ja sen monipuoliset palvelut sekä ympäröivä sykähdyttävän kaunis luonto saavat koko perheen viihtymään! Hotelli tarjoaa muun muassa mukavaa majoitusta, kylpylässä polskimista sekä koko perheelle sopivia makunautintoja.  

Virkistyshotelli Yyteri

Seikkailupuisto Huikeessa pääset haastamaan itseäsi hauskoilla aktiviteeteilla, joita löytyy kaikenikäisille! Seikkailupuiston köysirata on rakennettu puihin 1-13 metrin korkeuteen ja se on kokonaisuudessaan lähes 2 km pitkä. Radalla on 115 erilaista haastetta ja radalla kuljetaan kiiveten, liukuen taikka tasapainoillen puiden välillä erilaisia esteitä ylittäen: vauhdin huumaa siis riittää! Myös niille, joille riittää vähän pienempi annos adrenaliinia on Seikkailupuistossa nyt tarjolla vaihtoehto, nimittäin uusi matalampi köysirata! Huikeesta löydät myös fatbike-maastopyörät ja lisäksi perheen vauhdikkaimmat pääsevät haastamaan itseään Pumptrack-potkulautaradalla.  

Huikee Seikkailupuiston iloinen liitäjä valjaiden varassa