Liikkuminen Porissa

Pori on yksisuuntaisten katujen ja liikenneympyröiden luvattu maa, joten olethan tarkkana auton kanssa. Pyöräily ja kävely kaupungissa on helppoa ja vaivatonta sillä välimatkat ovat keskustassa lyhyitä. Pidemmille retkille voit varata ryhmällesi bussin tai itsellesi auton ja lähteä tutkimaan Poria tarkemmin.

Pysäköinti

Pysäköintiin ja sen hintoihin voit tutustua Porin kaupungin sivuilla. Tämän lisäksi Sokoksella sekä IsoKarhun ja Puuvillan kauppakeskuksilla on aikarajoitteisia kiekkopaikkoja. Pysäköintialueita löydät tästä kartasta.
Jos haluat välttää autoilua keskustassa, jätä auto parkkiin ja hyppää paikallisliikenteen bussiin: Esimerkiksi Valtatie 2 ja rautatien välissä Matkakeskuksen lähettyviltä löydät suuren maksuttoman 24h-parkin. 

Bussit

Porissa kuljet kätevästi Porin Linjojen paikallisbussilla. Busseihin pääset helposti Porin kauppatorilta sekä osaan vuoroista Matkakeskukselta. Kertalippujen hinnat vaihtelevat kuljettavan matkan mukaan. Matkalipun voit ostaa kuljettajalta tai maksaa Kyyti likel -sovelluksella. Huomaathan, että busseissa maksuvälineenä käy vain käteinen. Muita lipputuotteita voit ostaa Porin Linjojen lipunmyyntipisteestä osoitteesta Yrjönkatu 13.

Keskustassa Matkakeskukselta Kauppatorille ja Puuvillan kauppakeskukselle pääsee kätevästi Citylinjalla, jonka hinta on 1 €/matka.

Bussiaikataulut reitteineen löydät reittioppaan tapaan helpoiten valtakunnallisesta Matka.fi -palvelusta, jonne myös Porin Linjojen paikallisbussien aikataulut on syötetty. Palvelu löytää sinulle parhaan reitin ja bussiaikataulut osoitteiden perusteella. Matka.fi -palvelun löydät täältä.

Pyöräily ja kävely

Myös kävellen tai pyörällä pääset Porissa liikkumaan kätevästi. Porin keskustan halki kulkee Suomen ensimmäinen, asemakaavalla vahvistettu kävelykatu. Perustettu vuonna 1977.

Pyörä- ja kävelyteitä on runsaasti. Porin pyöräilykartta löytyy täältä. Kaupunkipyöriä voi vuokrata lainauspaikoilta, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla Porin keskusta-alueella sekä esimerkiksi Yyterissä! Kaupunkipyörien lainauspisteet, hintatiedot sekä pyörien lainaukseen tarvittavan mobiilisovelluksen käyttöönotto-ohjeet löytyvät Rolan Biken verkkosivuilta

Retkelle bussilla tai autolla

Porissa voit varata retkelle ryhmällesi käyttöön tilausbussin. Myös auton vuokraaminen Porissa on helppoa ja vaivatonta. Katso autovuokraamot sivun alhaalla olevista linkkilaatikoista.

Taksi

Aito taksi puh. 060030033, lisätietoja tästä.
Taxidata puh. 020010041, lisätietoja tästä.
02Taksi puh. 020230, lisätietoja tästä.

Matkatavarasäilytys

Porissa keskustan alueella matkatavaroiden maksullista säilytystä tarjoaa Matkahuolto. Matkahuollon toimipiste on muutaman korttelin päässä Matkakeskuksesta, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 44. Ajantasaiset aukiolotiedot näet Matkahuollon verkkosivujen toimipistehausta.  Myös kauppakeskus Puuvilla sekä Sokos tarjoavat asiakkaidensa käyttöön pienet säilytyslokerikot. 

Matkakeskuksen avajaiset

Matkakesukselta pääset liikkumaan kätevästi ympäri Poria. Kuva: Marika Virtanen

Biketaxi Pori kesällä 2022

Biketaxi Pori - Kesän positiivisin ilmiö!

Tutustu kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin Biketaxin kyydissä!
Avis autovuokraamo palvelee

Avis Autovuokraamo Pori

Autonvuokraus käden käänteessä.
Porin Linjat

Porin Linjat Oy

Porissa löytyy paljon tekemistä ja näkemistä ja moneen paikkaan pääset myös paikallisliikenteen busseilla.
Kaupunkipyörä

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörällä pääset kulkemaan kätevästi paikasta toiseen!
Kaupunkijuna

Porin Kaupunkijuna Oy

Porin Kaupunkijuna Oy Poritar kuljettaa sinut tutustumaan Porin kaupunkiin!