Liikkuminen Porissa

Pori on yksisuuntaisten katujen ja liikenneympyröiden luvattu maa, joten olethan tarkkana auton kanssa. Porilaiset ovat autoilevaa kansaa, joten mukaan kyllä sopii.

Pysäköinti

Pysäköintiin ja sen hintoihin voit tutustua Porin kaupungin sivuilla. Tämän lisäksi Sokoksella sekä IsoKarhun ja Puuvillan kauppakeskuksilla on aikarajoitteisia kiekkopaikkoja. Pysäköintialueita löydät tästä kartasta.
Jos haluat välttää autoilua keskustassa, jätä auto parkkiin ja hyppää paikallisliikenteen bussiin: Esimerkiksi Valtatie 2 ja rautatien välissä Matkakeskuksen lähettyviltä löydät suuren maksuttoman 24h-parkin. 

Bussit

Porissa kuljet kätevästi Porin Linjojen paikallisbussilla. Busseihin pääset helposti Porin kauppatorilta sekä osaan vuoroista Matkakeskukselta. Kertalippujen hinnat vaihtelevat kuljettavan matkan mukaan. Matkalipun voit ostaa kuljettajalta tai maksaa Kyyti likel -sovelluksella. Huomaathan, että busseissa maksuvälineenä käy vain käteinen.
Matkailijoille on tarjolla myös turistilippu, jolla on rajaton kulkuoikeus Porin kaupungin alueella yhden, kahden tai kolmen vuorokauden ajan. Turistilippu on henkilökohtainen ja sen voi ostaa Palvelukeskus Porinasta
Keskustassa Matkakeskukselta Kauppatorille ja Puuvillan kauppakeskukselle pääsee kätevästi Citylinjalla, jonka hinta on 1 €/matka.

Bussiaikataulut reitteineen löydät reittioppaan tapaan helpoiten valtakunnallisesta Matka.fi -palvelusta, jonne myös Porin Linjojen paikallisbussien aikataulut on syötetty. Palvelu löytää sinulle parhaan reitin ja bussiaikataulut osoitteiden perusteella. Matka.fi -palvelun löydät täältä.


Pyöräily ja kävely

Myös kävellen tai pyörällä pääset Porissa liikkumaan kätevästi. Porin keskustan halki kulkee Suomen ensimmäinen kävelykatu, joka perustettiin vuonna 1977.
Pyörä- ja kävelyteitä on runsaasti. Porin pyöräilykartta löytyy täältä. Kaupunkipyöriä voi vuokrata Palvelupiste Porinasta.
 

Matkatavarasäilytys

Porissa keskustan alueella matkatavaroiden maksullista säilytystä tarjoaa Matkahuolto. Matkahuollon toimipiste on muutaman korttelin päässä Matkakeskuksesta, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 44. Ajantasaiset aukiolotiedot näet Matkahuollon verkkosivujen toimipistehausta.  Myös kauppakeskukset IsoKarhu ja Puuvilla sekä Sokos tarjoavat asiakkaidensa käyttöön pienet, käsimatkatavaroille sopivat säilytyslokerikot.

Matkakeskuksen avajaiset
Matkakesukselta pääset liikkumaan kätevästi ympäri Poria. Kuva: Marika Virtanen