Liikkuminen Porissa

Pori on yksisuuntaisten katujen ja liikenneympyröiden luvattu maa, joten olethan tarkkana auton kanssa. Porilaiset ovat autoilevaa kansaa, joten mukaan kyllä sopii.
Matkakeskuksen avajaiset
Matkakeskuksen avajaiset, by Marika Virtanen

Jätä auto parkkiin ja hyppää paikallisliikenteen bussiin! Porissa on myös helppo liikkua jalan tai pyörällä. Kaupunki on kompaktin kokoinen ja maasto tasaista.

Parkkipaikkoja löydät ympäri Poria, tarkemmin pysäköintiin ja sen hintoihin voit tutustua Porin kaupungin sivuilla. Tämän lisäksi esimerkiksi Sokoksella sekä Isonkarhun ja Puuvillan kauppakeskuksilla on aikarajoitteisia kiekkopaikkoja.


Porissa kuljet kätevästi Porin Linjojen paikallisbussilla. Busseihin pääset helposti Porin kauppatorilta tai osaan vuoroista matkakeskuksesta. Cityliikenteen busseilla liikut kätevästi ja edullisesti keskustan alueella.
Kertalipun voit ostaa kuljettajalta tai maksaa Kyyti likel -sovelluksella. Matkailijoille on tarjolla myös turistilippu, jolla on rajaton kulkuoikeus Porin kaupungin alueella yhden, kahden tai kolmen vuorokauden ajan. Turistilippu on henkilökohtainen.

Myös kävellen tai pyörällä pääset Porissa liikkumaan kätevästi. Pyörä- ja kävelyteitä on runsaasti. Kaupunkipyörän voi vaikka vuokrata.

Porissa on Suomen ensimmäinen kävelykatu, Kävis, joka perustettiin vuonna 1977.

 

Matkatavarasäilytys

Porissa keskustan alueella matkatavaroiden maksullista säilytystä tarjoaa Matkahuolto. Matkahuollon toimipiste on muutaman korttelin päässä Matkakeskuksesta, osoitteessa itsenäisyydenkatu 44, 28130 Pori. Ajantasaiset aukiolotiedot näet Matkahuollon verkkosivujen toimipistehausta

Kauppakeskukset Sokos ja Puuvilla tarjoavat asiakkaidensa käyttöön pienet, käsimatkatavaroille sopivat säilytyslokerikot.