Kulttuuria syksyn pimeneviin iltoihin

Syksy on Porissa kulttuuri-ihmisen lempiaikaa. Pidit sitten musiikista, teatterista tai taiteesta, Porista löydät varmasti mielenkiintoisia käyntikohteita reissullesi.

Historiaa ja taidetta

Kulttuurimatkailijan iloksi Porista löytyy useita museoita ja gallerioita. Kaipasit sitten historiaa tai modernia taidetta, taidegalleriat, museot ja nähtävyydet odottavat sinua.

Porin museoissa pääset tutustumaan muun muassa rohkeaan nykytaiteeseen, Porin teollisuuden kulta-aikoihin sekä Satakunnan luontoon ja eläinlajeihin. Taidegallerioiden ystävälle löytyy myös monta uniikkia kohdetta.

Tutustu Porin upeisiin museoihin ja muihin kulttuurikohteisiin täältä. 

Museoissa tapahtuu
Museoissa tapahtuu, by Satakunnan Museo / Tommi Järvensivu

Tuhansien tunteiden teatteria 

Porissa on upeita mahdollisuuksia päästä nauttimaan teatterista sen monissa muodoissa. Porin teatterin ohjelmistossa nähdään niin komediaa, musikaalia kuin kauhuakin. Rakastajat-teatterin syksyssä on luvassa näytelmien lisäksi myös keikkoja. 

Porin teatteri
Porin teatteri, by Visit Pori / Porin teatteri

Konsertteja kaikille korville

Porin syksy on täynnä konsertteja ja keikkoja niin aikuisille kuin lapsillekin. Esimerkiksi aivan keskustan sykkeessä sijaitsevassa Promenadisalissa kuullaan syksyllä toinen toistaan upeampia artisteja. Promenadisalissa esiintyy myös Porin kaupungin oman orkesteri, Pori Sinfonietta, jonka syksyn ohjelmisto on laaja ja monipuolinen. Isomäen West Areenalla järjestetään urheilun lisäksi useita konsertteja.

 

Pori Jazzyleisöä. Etualalla vaaleahiuksinen tyttö kädet edessään ylhäällä
Anssi Koskinen / Visit Pori