KULTTUURIA, HISTORIAA JA FARMIELÄMYKSIÄ

Kun kaipaat taukoa kaupunkimaisemista, suuntaa maaseudulle! Oletko koskaan nähnyt seppää tositoimissa tai lypsänyt lehmää? Myös historiasta ja taiteesta on mahdollista nauttia useissa paikoissa.

Alvar Aallon Terassitalo

Arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat Alvar Aallon Terassitalolla Eurassa, Kauttuan Ruukinpuistossa.

Alvar Aalto suunnitteli Terassitalon Kauttuan Ruukinpuistoon ylempien toimihenkilöiden asuintaloksi vuonna 1938. Yksi talon huoneisto on sisustettu vanhoilla Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin – uutta nähtävää ja koettavaa siis riittää!

Euran Terassitalo ulkoa

 

Leineperin ruukki

Ulvilassa sijaitseva Leineperin ruukin 1800-luvun rautaruukkimiljöö tarjoaa kävijöille rauhoittavan kulttuuriympäristön.

Miljöö kosken pauhuineen, sepän pajan kilkutuksineen, käsityöläispajoineen, näyttelyineen ja ruukin työväen leivintuvan ainutlaatuisen kahvila-ravintolamiljöön lähiruokaburgereineen ja padasta nostettuine munkkeineen on kokemisen arvoinen.

Leineperin rautaruukkimiljöö houkuttelee kesäretkelle

 

 

Koivuniemen Herran MuuMaa-landeteemapuisto

Koivuniemen Herran farmilla voit kokea aitoa ja konstailematonta maalaismeininkiä MuuMaa-landeteemapuistossa!

MuuMaa-landeteemapuisto on seikkailu suomalaiseen maaseutuun. Vanhalla maatilalla pääsee osallistumaan moneen ohjattuun aktiviteettiin, kuten vaikkapa lehmän lypsyyn, kananmunien keräämiseen ja lampaiden syöttämiseen. Leikkiä ja pelejä on heinähyppelystä merirosvojen luolaan ja keppihevostalliin – nauru raikaa siis takuulla!

Farmi on mahtava kohde niin maalaislomalle, luokkaretkille kuin vaikkapa yritysten kokouksiin ja virkistyspäiviinkin. Saunamaailmassa voi istahtaa perinteisten savu- ja puusaunojen lauteille suolammen rannalla. Maalaisaktiviteettien jälkeen on hyvä nauttia lounasta tai kahvilaherkkuja lounas-kahvila Harjun Tuvassa tai jos mielessä on pidempiaikainen maatilaelämään tutustuminen, Koivuniemen Herran farmilla voi majoittua talonpoikaishenkisessä maalaishotellissa tai vanhassa navetassa! Majoittumiseen sisältyy mahdollisuus osallistua maatilan eläinten aamuhoitoihin yhdessä talonväen kanssa - mahtavia lande-elämyksiä on siis takuulla luvassa!

Lampaan silittelyä MuuMaassa

 

 

Naurava lohikäärme

Naurava lohikäärme lennättää sinut jännittävään muinaishistoriaan, erityisesti viikinkiaikaan. Vierailu on kokemus kaiken ikäisille.

Naurava lohikäärme on Suomen ensimmäinen esihistorian opastuskeskus. Vaihtuvat näyttelyt esittelevät kiehtovasti Euran esihistoriaa ja erityisesti viikinkiaikaa (800-1050 jKr.). Näyttelytiloissa on esillä alkuperäisiä esinelöytöjä sekä erilaisia kopioita. Nauravassa lohikäärmeessä saa itse kutoa kangasta ja tutustua omin käsin myös muihin muinaistekniikoihin. Samassa rakennuksessa Nauravan lohikäärmeen kanssa toimii Lounasravintola Idylli, jossa voi nauttia ateriat ja kahvit lounasaikaan tai muina aikoina tilauksesta. 

Esihistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme