Kierrokset Noormarkun ruukissa

Ahlströmin ruukki Noormarkku pääkonttori
Maisemakuva Noormarkun ruukkialueelta
Ahlströmin ruukki Noormarkku pääkonttori
Maisemakuva Noormarkun ruukkialueelta
Noormarkun ruukissa järjestetään opastettuja yleisökierroksia ympäri vuoden. Kierrokset ovat varattavissa myös ryhmille.

 

YLEISÖKIERROKSET

Noormarkun ruukissa järjestetään opastettuja kulttuurikierroksia ympäri vuoden. Katso ajankohdat ja tarkempi sisältö Yleisökierrokset - Ahlströmin ruukki (ahlstrominruukki.fi).


Kierrosten teemoina ovat esimerkiksi Sotien aika Noormarkussa ja Alvar Aallon jalanjäljillä. Opastettuja kierroksia järjestetään myös Makkarakosken sahamuseolla ja Ahlström Voyage -näyttelyssä.

Hinnat ja lisätiedot löydät Noormarkun ruukin sivuilta Yleisökierrokset - Ahlströmin ruukki (ahlstrominruukki.fi).

Kulttuurikierroksiin voi yhdistää ruokailun Noormarkun Klubilla. Kesäkaudella Cafe Voyage palvelee Ahlström Voyage-näyttelyn yhteydessä. Noormarkun ruukissa on myös viihtyisät majoitustilat.

 

TILAUSKIERROKSET RYHMILLE

Esim:


Sotien aika Noormarkussa ja Ahlströmillä

Tammisunnuntaina 1918 syttyi sisällissota. Siitä alkoi tapahtumien ketju, jonka vaikutukset näkyivät Noormarkussa hyvin pitkään. Opastetulla kierroksella perehdytään sisällissodan tapahtumiin, niiden taustoihin ja maamme kahtia jakaneen sodan moninaisiin vaikutuksiin.

Talvi- ja jatkosodan vuosina 1939-1944 Ahlströmin paperitehtaiden tuotanto laski viennin vaikeuduttua, mutta sotatarvikkeiden osuus tuotannosta nousi puolestaan merkittäväksi. Ahlströmin suvun perheitä oli sotavuosina hajallaan: miehiä palvelemassa isänmaata, naisia lottina ja jälkikasvua sotalapsina Ruotsissa. Kaikesta kuitenkin selvittiin.

Opastettu kierros alkaa Ahlström Voyage -näyttelystä osoitteesta Makkarakoskentie 34.

Hinta: 18 €/hlö
Ryhmäkoko: min. 8 hlöä
Kesto: n. 75 min


Alvar Aallon jalanjäljillä Noormarkussa - Ahlströmin ja Aallon yhteistyö 1930-1950 -luvuilla

Kulttuurikierroksen aikana tutustutaan oppaan johdolla arkkitehti Alvar Aallon ja Ahlströmin pitkäaikaiseen yhteistyöhön, joka sai alkunsa Maire ja Harry Gullichsenin sekä Aino ja Alvar Aallon ystävyydestä. Kierroksella perehdytään Aallon ja Ahlströmin yhteistyön tuloksiin useilla Ahlströmin teollisuuspaikkakunnilla sekä mielenkiintoisiin, toteutumattomiin suunnitelmiin Noormarkun ja Kauttuan ruukeissa. Villa Maireaan tällä kierroksella tutustutaan ulkopuolelta.

Opastetun kävelykierroksen aikana on mahdollisuus tutustua myös upeaan ruukkialueeseen kokonaisuudessaan. Liikuntarajoitteisia pyydetään huomioimaan, että kierroksella liikutaan sään salliessa ulkona. ​Kohteiden välinen etäisyys n. 1 km. Näyttelytilassa on hissi.

Hinta: 18 €/hlö
Ryhmäkoko: min. 8 hlöä
Kesto: n. 75 min

Katso kaikki kierrokset tästä