Kesän 2021 opastetut kävelykierrokset

Opastetut kävelykierrokset ovat mahtava tapa tutustua kesäiseen Poriin. Kierroksien kautta pääsee kokemaan kulttuurinautintoja, luonnon rauhaa sekä monia upeita elämyksiä. Parhaimmillaan kierrokset ovat unohtumattomia kokemuksia, jotka sopivat niin matkailijoille kuin Porin alueen asukkaillekin, sillä oppaan johdolla tututkin kohteet avautuvat ihan eri tavalla kuin yksin kulkien. Elämyksiä ei tarvitse lähteä hakemaan kaukaa - lähde siis kävelemään!

Porissa järjestetään monenlaisia mielenkiintoisia kävelykierroksia kesäaikaan. Visit Porin järjestämillä kierroksilla pääsee muun muassa tutustumaan Reposaaren värikkääseen historiaan, Porin idyllisiin 5. ja 6. kaupunginosaan sekä kurkistamaan Porin Teatterin esirippujen taakse ja kuulemaan historiaa huokuvia tarinoita päiväkävelyllä Porin vanhalla hautausmaalla.  Käy tutustumassa kaikkiin kävelykierroksiimme täällä ja varaa paikkasi jo pian!

KESÄN 2021 UUTUUSKIERROKSET:

 • Aikamatka Reposaaren värikkääseen historiaan -kirkkomaakierros. Kirkkomaakierroksella, pienellä puutarhamaisella hautuumaalla, reposaarelainen tarinankertoja ja muusikko Sini Tuomisalo johdattaa sinut Reposaaren värikkääseen historiaan purjelaivojen, merimiesten ja vilkkaan satamatoiminnan ajalta.

 • Tutustumiskierros Porin Teatteriin. Opastetulla teatterikierroksella pääset kurkistamaan maailman vanhimman suomenkielisen teatterin esiripun taakse ja kuulet kiinnostavia tarinoita teatterirakennuksen pitkästä historiasta, aina vuodesta 1884 alkaen. Teatterin oma opas tutustuttaa sinut erilaisia kädentaitoja hyödyntävien osastojen toimintaan ja kuulet hauskoja kommelluksia esityksistä vuosien varrelta.

 • Tarinatuokio Lontoon kallioilla. Lähde Sinin matkaan Lontoon kallioille Reposaaren nauttimaan kesäpäivästä ja kuulemaan kuuluisien henkilöiden yhteyksistä Reposaareen ja siitä, miten Hollywood liittyy saaren takapihoille.

  Porin teatteri

 

KAUPUNGINOSAKIERROKSET:

 • Opastettu kävely Porin 5. osassa. Kävelykierros vie aikamatkalle 1800-luvun puutaloalueelle, joka alun pitäen oli merimiesten ja käsityöläisten asuinaluetta. Yleiset saunat, vesikärryt, limonadi-, olut- ja jäätelökärryt ovat kadonneet ja työväen hellahuoneet ovat saaneet uuden elämän, mutta vanhat talot pihapiireineen sekä niiden tarinat ovat säilyneet.

 

 • Opastettu kävely Porin 6. osassa. 6. kaupunginosa on paljon muutakin kuin 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun puutaloidylliä. Kuudennen osan historia alkaa vuoden 1852 suurpalon jälkeisestä kuoppakaupungista jatkuen työläiskaupunginosaksi olutpanimoineen, tiilitehtaineen, hellahuoneineen. Opastetulla kierroksella selviää myös, kuka oli Gustaf Svensberg, jolla on nimikkokatu ja -puisto sekä komea hautamonumentti.

 

Puutalo ja kirsikoita

MUUT IHANAT KESÄKIERROKSET:

 • Kesäillan kummituskävely 2021. Lähde mukaan kuulemaan hyytäviä Porilaisia kummitustarinoita. Samalla opit Porin monipuolisesta historiasta ja voit ihailla Kivi-Porin alueen kauniita rakennuksia.

 • Mausoleumin, kappelien ja paasien tarinaa - puistokävely Käppärän hautausmaalla. Tällä opastetulla kävelyllä tutustutaan historiallisiin hautapaaseihin taiteilijoista kauppaneuvoksiin sekä  taideteoksiin, kuullaan Juseliuksen Mausoleumin upea tarina ja paljon muuta.

 • Patsaat tarinoivat -kävelykierros. Kieroksella pääset Porin historiaan käsiksi patsaiden ja merkkihenkilöiden kautta. Montako kertaa Pori on palanut? Kenen entisen presidentin patsas löytyy Porista? Porin perustaja Juhana-herttua aikoi rakentaa linnan Poriin. Tule kuulemaan, kuinka sitten kävikään.

 • Päiväkävely Porin vanhalla hautausmaalla. Kierroksella tulee tutuksi mielenkiintoinen Vanha hautausmaa. Ulvilan kirkkoherra ja hovisaarnaaja Fredrik Lebell vihki vanhan hautausmaan 11.6.1809. Maantiekadun puolella on edelleen sama jykevä kiviaita, joka siihen rakennettiin vuonna 1816. Vanha hautausmaa jäi pois käytöstä sen täytyttyä vuonna 1884. Aidan ulkopuolella kulkevasta vanhasta Turuntiestä on jäljellä muistomerkki ja mukulakiveys vesitornin vieressä. 

Pojalla oranssi Marimekko asu ja tytöllä musta. Kävelevät käsikädessä. Kuva otettu takaapäin.
Marimekkopariskunta, by Visit Pori /Toni Mailanen

Kävelykierros on siis mainio tapa kokea Porin historia ja nykyisyys sekä kulttuuri ja arkkitehtuuri. Kävellen kohde avautuu ihan eri tavoin kuin bussin ikkunasta katsoen ja opastetulla kävelykierroksella pääsee paitsi tutustumaan kohteeseen, myös tapaamaan uusia ihmisiä ja näkemään sellaisia paikkoja, joita ei muuten ehkä näkisi. Kierroksen jälkeen on myös mahdollista pyytää oppaalta vinkkejä Porin muihin nähtävyyksiin ja elämyksiin.

Huomaathan, että kierroksia järjestetään myös tilauksesta!

Kaikki kävelykierrokset hintoineen ja aikatauluineen löydät kätevästi verkkokaupastamme!