Kauppakeskus Puuvilla

Porin Puuvilla edusta
Puuvillan Kauppakeskus
Porin Puuvilla sisäkuva
Porin Puuvilla ulkokuva
Porin Puuvilla parkkipaikka
Porin Puuvilla Panoramakuva
Porin Puuvilla edusta
Puuvillan Kauppakeskus
Porin Puuvilla sisäkuva
Porin Puuvilla ulkokuva
Porin Puuvilla parkkipaikka
Porin Puuvilla Panoramakuva
Puuvillan yli 120 vuoden menestystarina: tehtaasta palkituksi kauppakeskukseksi


Porin Puuvillatehdas perustettiin 1898 ja alue antoi lähes sadan vuoden ajan toimeentulon 3000 kaupunkilaiselle, kunnes vuoden 1981 Puuvillatehtaan palo tuntui sinetöivän koko alueen kohtalon. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan 30.10.2014 vietettiin uuden kauppakeskuksen avajaisia.  Tästä päivästä alkoi puuvillatehtaan uusi nousu!  Puuvilla on edelleen tänä päivänä kiinteä osa satakuntalaisten päivittäistä elämää tarjoten alueellaan taas toimentulon vähintään 3000 ihmiselle.

Tämän vuosituhannen Puuvilla on kokonainen kaupunkikortteli, joka tarjoaa upean toimintaympäristön eri alojen yrityksille, koulutusorganisaatioille ja julkisen sektorin palveluyksiköille. Jokimaisema, klassinen teollisuus -arkkitehtuuri ja ympäristömyötäinen infrastruktuuri tekevät Puuvillasta ainutlaatuisen koko Suomessa ja Pohjoismaissa.

Puuvilla on hiilineutraali kauppakeskus. Kiinteistö saa yli 90% tarvitsemastaan lämpö- ja jäähdytysenergiasta maaperästä ja hukkalämpövirroista. Lisäksi käytössä on laaja aurinkosähköjärjestelmä.

Puuvillan kauppakeskus on palkittu useasti!  Puuvillalla on palkintohyllyllään Porilainen Maineteko vuodelta 2014 (Porin Nuorkauppakamari ry), Vuoden kauppakeskusteko vuodelta 2015 (Suomen Kauppakeskusyhdistys ry) sekä  Suomen parhaan kauppakeskuksen titteli vuodelta 2017 (Pohjoismainen kauppakeskusyhdistys).