Kallo

Kallo
Uniluodon vanha koulu
Myrskyävä meri
Kallon kalliot
Surffaaja
Kallo
Kallon majakka
Kallo
Uniluodon vanha koulu
Myrskyävä meri
Kallon kalliot
Surffaaja
Kallo
Kallon majakka
Kallossa voi kokea reippaiden surffaussäiden lisäksi mahtavia syysmyrskyjä ja ripauksen romantiikkaa.

 

Koe meren rauha ja voima

Suomen kovimmat surffaajat tuntevat Yyterin ja Mäntyluodon peuhukkaat pauhut. Mäntyluodossa voi kokea reippaiden surffaussäiden lisäksi mahtavia syysmyrskyjä ja ripauksen merimies-romantiikkaa. Alueen puutalokortteleissa aistii viime vuosisadan alun henkeä. Mäntyluoto on myös yksi Porin ulkosatamista ja sijaitsee noin 20 kilometrin päässä keskustasta.

Kallon majakkaan pääsee tutustumaan, tarkista aukiolot BSF:n fb-sivulta tai bsf.fi. Majakkaan pääsee tutustumaan myös tilauksesta: p. 0500 341 404.

Mäntyluodosta pengertietä pitkin pääset kauniille Kallon kallioluodolle, jossa voit siemailla omat eväskaffet upeissa merimaisemissa. Kallon satamamajakka ja sen kalliorannat ovat suosittuja retkikohteita. Kallossa toimivat mm. Porin merivartiosto ja luotsiasema. Saaren purjehdusseura, Segelföreningen i Björneborg BSF, on maamme vanhin yhtäjaksoisesti toiminut urheiluseura.

Mäntyluodossa on mahtava koiraranta, joka on n. 450 metrin pituinen alue. Täällä koiria saa pitää vapaana, mutta ne pitävät olla omistajan hallinnassa.

Tiesitkö tätä: Uniluodon kylä Mäntyluodossa on pääosin 1800-luvulla rakennettua puutalomiljöötä.

Kallon kalliot
Kallon kalliot, by Visit Pori / Hannu Ikonen

 

Yhteystiedot:

Kallo
28880 Pori
30M
31
37
38
40
40M
41