Iso-Enskerin, Seliskerin ja Munakarin retkeilysaaret

Munakari
Munakari
Enskeri
Saaristoa
Munakari
Munakari
Enskeri
Saaristoa
Nämä kolme Selkämeren kansallispuiston saarta ovat veneilijöiden suosimia retkikohteita.

ISO-ENSKERI

Iso-Enskerin retkeilysaaren kauniissa ja monipuolisessa luonnossa voi viettää mukavan retkipäivän luontoon tutustuen, pirunpeltoa ihaillen, uiden ja muita saaren mahdollisuuksia hyödyntäen. Selkämeren kansallispuistoon puoliksi kuuluva Iso-Enskeri sijaitsee Gummandooraan saariston Natura-alueella noin 7 km Reposaaresta pohjoiseen. Saarella on retkisatama (satamanumero 1372), 1,3 km mittainen luontopolku, opastustaulu, nuotiopaikka, käymälä ja keittokatos. Saarella on myös hyvä uimapaikka. Lähestyminen Iso-Enskeriin tapahtuu väylältä länteen saaren eteläpään laituriin, jossa kiinnitys tapahtuu laituriin ja poijuun. Pienillä veneillä myös kylkikiinnitys on mahdollinen. Väyläsyvyys laituriin on 2 metriä.

Tutustu tarkemmin Iso-Enskeriin täällä.

Iso-Enskeriin pääsee myös ilman omaa venettä kesän järjestetyillä veneretkillä heinä-elokuussa. Katso tarkemmin: shop.visitpori.fi.

SELISKERI

Kaunis, metsäinen Seliskeri sijaitsee Ahlaisten saaristossa Iso-Enskerin retkeilysaaren koillispuolella. Lähde veneretkelle nauttimaan nuotion loimusta tai pakkaa mukaan marjaämpärit.
Saarella on kaksi laituria ja katettua nuotipaikkaa sekä käymälä. Saaren yleisilme mäntyinen sekä moreenikivikoiden muokkaama. Kenttäkerroksessa on paljon esimerkiksi mustikkaa ja marjastukselle on hyvät edellytykset. Saaren luontoon voi tutustua helposti useilta saaressa olevilta poluilta. Retkisatamaan saavutaan väylältä pohjoiseen. Kiinnittyminen laituriin sekä poijuun, mutta pienillä veneillä myös kylkikiinnitys on mahdollinen.

MUNAKARI

Munakari on saarikolmikon pohjoisin, perinteikäs kalastajien suosiossa ollut saari. Siellä avattiin loppukesästä 2014 Munakarin päivätupa, joka perustettiin 1970-luvulta peräisin olevaan kalamajaan. Kalamajat olivat väliaikaisia kausiasumuksia, joita kalastajat rakensivat saaristoon ja käyttivät yöpymiseen kalastusmatkoillaan.

Munakarin kalamajan länsipuolella on hyvä laituri, johon johtaa 1,2 metrin väylä saaren itäpuolen etelä-pohjoissuuntaiselta rannikkoväylältä. Päivätuvassa on kamiina ja saarella on huussi. Munakarissa ei ole puuhuoltoa.

Yhteystiedot:

Visit Pori, Itäpuisto 7
28100 Pori