Elämykselliset reitit keskustaan ja Kirjuriin kokeilussa

Uudet elämykselliset reitit matkakeskukselta keskustaan ja Kirjuriin odottavat sinua. Ota ystävät mukaan ja lähde testaamaan reittejä kävellen, pyörällä tai muulla menopelillä. Toiminnan ja taiteen ystäville löytyy molemmille omat reittinsä! Lähde nauttimaan happihyppelystä ja ihastu Porin vehreyteen.

1. Porin matkakeskus

Porin matkakeskus on ihmisten ja kulkuneuvojen kohtaamispaikka, jota ympäröi upea ammattikorkeakoulukampus ja tunnelmallinen rautatieasema. Matkakeskukselta lähtee kaksi erilaista reittiä, keskustaan ja Kirjurinluotoon, joiden varrelta löydät erilaisia nähtävyyksiä ja toimintaa.
Näistä reiteistä löydät tietoa Matkakeskuksen taululta, jossa kerrotaan mitä reitti pitää sisällään

Elämykselliset reitit
Matkakeskus

Reitille löytäminen ja pysyminen on helppoa näiden söpöjen karhutarrojen ansiosta. Oranssit tarrat ohjaavat taiteiden reitille ja vihreät tarrat vievät vehreän toimintapuiston läpi.

Elämykselliset reitit
Karhutarrat maassa

2. Oranssi reitti

Oranssilla reitillä on luvassa kaunista katutaidetta. Reitti kulkee läpi vilkkaan keskustan kävelykatua pitkin ja sen varrella Bepopin edustan katutilassa Yrjönkadulla on Mollu Heinosen asfalttikukkia taideos. Matkalla ohitat Porin kauppatorin 

ja suuntaat jokirantaan, jossa voit ihailla toinen toistaan hienompia kivisiä kaupunkitaloja sekä sähkökaappeja, jotka on maalannut kaupungin kesätaiteilija.

Reitti päättyy Taavisillalle, josta voit halutessasi jatkaa vihreälle reitille. Käy ihailemassa taidetta, sillä tällä reitillä sitä löytyy niin paljon, ettei yksi kierros riitä.

Käy myös tutustumassa keskustan kulttuurikierrokseen.

elämykselliset reitit
Taidetta kokemäenjoen varrella


3. Yrjönkatu

Bepopin edustaa koristaa katutilan elävöittämiskilpailun voittajan Mollu Heinon asfalttikukkia taideteos. 

Porin päivän viikonloppuna yleisö sai osallistua teoksen valmistamiseen,värittämällä ja piirtämällä väriliiduilla paljaat asfalttiosiot omanlaisiksi.

Tästä tuli uniikkia taidetta.
 

Elämykselliset reitit
Katutaidetta Bepopin edustalla

4. Toimintaa ja taidetta

Vihreällä reitillä on luvassa toimintaa ja taidetta. Reitti on vehreyden halki kansallista kaupunkipuistoa pitkin kulkeva reitti, jonka matkan varrella on toimintapuisto.

Toimintapuistossa on itsessään jo paljon katseltavaa, mutta myös puistojen risteyksestä voit löytää Porin taidekoulun oppilaiden maalaamia teoksia, sekä kaupungin kesätaiteilijan maalaamia sähkökaappeja, jotka sijaitsevat reitin varrella. Lähde penkkitreenille tai lenkkeile muuten vaan vehreässä toimintapuistossa.

Mikä kauniimpaa kuin kulkea vehreällä reitillä, joka alkaa vaihtaa väriänsä keltaiseen ja oranssiin? Näistä ei lenkkimaisemat parane.

Elämykselliset reitit
Polku vehreyden läpi

Maalattujen sähkökaappien ideana on tuoda esille porilaisia kätkettyjä maisemia ja innostaa ihmisiä seikkailemaan luonnossa. Näiden kaappien äärellä viettää mielellään hetkisen.

Elämykselliset reitit
Maalattu sähkökaappi

5. Toimintapuisto

Haukkaa happea ja suuntaa Toimintapuistoon, sillä sieltä löytyy tekemistä ja nähtävää.

Puistosta löydät muun muassa shakkipöydän, hyppyruudukon, keppiviidakon ja paikkoja penkkijumppaan sekä ohjeet treeniin. Tämä toiminnallinen puisto on kokeiluluontoinen.

Jos tämä ei vielä vakuuttanut niin suosittelemme lainaamaan kirjastosta mölkyn puistopelejä varten. Ota kaverit mukaan ja suuntaa toimintapuistoon.

Toimintapuiston hyppyruudukko on ihanan porilainen ja keppiviidakossa pujotellaan leikiten!

Hyppyruudukko

 

Keppiviidakko

Kokeilumielessä toteutetut reitit on tehty Kokeilun paikka -hankkeen kautta, jota rahoittaa Ympäristöministeriö.