Selkämeren kansallispuisto

Tunne meren tyrskyt ja pärskeet, kuule laineiden liplatus ja katsele kauas ulapalle!


Vuonna 2011 perustettu Selkämeren kansallispuisto käsittää noin 160 kilometriä Satakunnan ja Varsinais-Suomen rannikkoa. Porin seudulla kansallispuisto ulottuu Luvialta Merikarvialle ja sijoittuu pääosin ulkosaaristoon. Selkämeren kansallispuiston pinta-alasta 98 % on vettä, joten puisto tarjoaa upeat aavat maisemat useammankin päivän mittaisille retkille purjehtien tai moottoriveneellä.

Seilaa ulkosaaristossa ja piipahda retkisatamiin

Näe ja koe karu ja kivikkoinen ulkosaaristo tyrnipensaineen sekä kukkivat rantaniityt. Puiston saariin voi rantautua veneellä, ja niillä voi telttailla lyhytaikaisesti. Saarilla on levähdys- ja tulentekopaikkoja. Kansallispuiston alueella on myös useita retkisatamia, joissa poiketa: mm. Munakari, Iso-Enskeri ja Seliskeri sekä Säppi Luvialla ja Ouraluoto Merikarvialla.

Säpin majakka ja Ouran vanha luotsilaitos

Luvialla sijaitsevan Säpin saaren majakka on rakennettu 1800-luvulla. Lisäksi saarella voi ihailla mm. perinnemaisemaa, harvinaisia muflon-lampaita ja muuttolintuja.

Merikarvian Ouraluoto kuuluu Ouran saaristoon. Se vetää matkailijoita puoleensa niin kesällä kuin talvellakin. Vanhassa luotsilaitoksessa tai ns. Ryssänkasarmissa voi yöpyä, ja saarella voi mukavasti myös saunoa ja uida.

Aavan meren äärellä luonnonvoimat tulevat iholle ja ihminen ymmärtää oman rajallisuutensa. Anna Selkämeren kansallispuiston koskettaa.

​Säpin majakka on avoinna juhannuksesta aina elokuun puoliväliin asti.

Porin edustan saarille pääsee kesällä myös paikallisten yritysten järjestämillä veneretkillä. Katso aikataulut ja osta lippusi shop.visitpori.fi.