Retket merellä

Saaristo käy ihon alle. Porin edustan saaristo avautuu parhaiten veneellä kulkien.

Selkämeren kansallispuistoon kuuluvilla rakentamattomilla, uniikeilla ja kivikkoisilla ulkosaarilla kasvavat tyrnipensaat ja kukkivat rantaniityt.

 • Tommi Salokankaan järjestämät veneretket suuntautuvat Säpin majakkasaarelle, jolla on ollut merkittävä rooli Selkämeren merenkulun historiassa. Selkämeren kansallispuistoon kuuluvan Säpin luonto on monipuolista, ja saari houkuttelee luokseen niin luontomatkailijoita kuin majakan ystäviä. Kesällä 2021 remontoitu majakka onkin yksi hienoimmista Suomessa ja näyttäytyy nyt kaikessa loistossaan täyttäessään 150 vuotta 2023. Majakkaan pääsevät kiipeämään kaikki halukkaat. Hyvällä onnella voit myös nähdä saaressa asuvia mufloneita.

  Osta lippusi verkkokaupastamme osoitteesta shop.visitpori.fi

 • Iso-Enskeriin rantautumisen jälkeen voi tutustua tähän monipuoliseen saareen luontopolkua (1,4 km tai 3 km) kiertäen. Kapea polku johdattaa kulkijan naavapartaisten puiden siimeksestä pirunpellolle ja tutustuttaa saaren historiaan. Saaren keskustan tiheässä kuusimetsässä on aarnimetsämäisiä piirteitä ja polunvarren muurahaispesät rytmittävät kulkua. Vaihtoehtoisesti voit viettää päivän rentoutuen rannan tuntumassa ja nautiskellen omat eväät merta ihaillen. Retkeilijää saarella palvelee niin tulentekopaikka, keittokatos kuin kuivakäymäläkin. Tätä ikiajoista ennallaan säilynyttä Selkämeren kansallispuiston kaunista ulkosaariston osaa voi kuvailla sanalla ainutlaatuinen, täällä olet luonnon kunniavieras. Alueella on runsas merilinnusto ja venematkalla voi ihailla idyllisten kesämökkisaarien lisäksi muun muassa joutsenperheiden menoa.

  Osta lippusi verkkokaupastamme osoitteesta shop.visitpori.fi

 • Purjehduspäivä keskellä hektistä työviikkoa tai viikon päätteeksi on elämys joka virkistää. Rento ja reipas merimiesmeininki tempaisee mukaansa ja irrottaa arjesta. Köysien irrotessa laiturista jää rannalle kiire, murheet, puhelimet ja sähköpostit. Purjehduksen aikana olet osa miehistöä ja pääset nostamaan ja laskemaan purjeita Ihanan koulutetun miehistön opastuksella. Laivalla vedetään kirjaimellisesti yhtä köyttä.

  Lisätietoja täältä.

 • Risteilyt Porin seudulla toteutetaan Pohjoismaiden suurimmalla jokisuistoalueella Kokemäenjoella.

  Pori-Reposaari-Pori risteilyn kesto on noin 6 tuntia ja Pori-Ulvila-Pori risteilyn noin 2,5 tuntia.

  Yleisöristeilyjä tehdään keskiviikkoisin (Reposaari ja Ulvila) ja sunnuntaisin (Reposaari) heinä-elokuussa aina koulujen alkuun saakka. Tarkemmat päivämäärät julkaistaan keväällä kauden alkaessa.

  Tarkemmat tiedot pysähdyspaikkoineen löydät täältä.

Yhteystiedot